Apple, Watch uygulamalarıyla çok zaman harcamanızı istemiyor. Bloomberg’in kaynaklarının elde ettiği bilgilere göre, eğer bu Apple cihazının ekranına 10 saniyeden daha fazla bakacak olursanız, arzu edilen senaryonun dışında hareket ediyorsunuz demektir.
Apple Watch genellikle kısa süreli, bilgi amaçlı göz atmalar için kullanılması tasarlanan bir cihaz olacak. Bunun yanı sıra saat uygulamaları konum servisleriyle de kullanıcıların yollarını bulmalarına yardımcı olacak. Ayrıca kullanıcının mümkün olduğu kadar az rahatsız edilmesi hedefleniyor, bu da bileğinizde sürekli titreşim hissetmeyeceğiniz anlamına geliyor. Örneğin kişisel e-postalara dair uyarılar siz işten eve dönünceye kadar bekletilebilecek. Bu durum sadece kullanıcıyı rahatsız etmemeye yaramayacak, aynı zamanda pil ömründen de tasarruf edilmesini sağlayacak.
Buna ek olarak Bloomberg’in haberinde şirketin aygıt piyasaya çıkıncaya kadar parçaları konusunda mümkün olduğu kadar az bilginin dışarı sızmasını istiyor. Bunu sağlamak amacıyla Apple Watch test laboratuvarı dış dünyaya kapatılmış, internet erişimi yokmuş, uygulama geliştiricileri kendi kağıtlarını bile işe getiremiyormuş. Ayrıca Apple, kaynak kodlarının Cupertino’daki yönetim merkezine sabit disk sürücülerinde getirilmesini zorunlu kılıyormış.
Bloomberg’in çeşitli kaynakları Tim Cook ve ekibinin söz konusu kaynak kodlarını fiziksel olarak bina içinde tuttuğunu ve herhangi bir sızıntının önüne geçmek amacıyla Watch’un piyasaya çıkacağı gün iyice yaklaşıncaya kadar da yeniden dağıtıma çıkarmayacağını öne sürüyor. Belki Apple’ın pazartesi akşamı gerçekleşecek Apple Watch odaklı etkinliğinden sonra bu sıkı güvenlik önlemleri biraz olsun hafifletilebilir.