Eğlence

Apple klasik müzik servisi Primephonic’i satın aldı

apple music android klasik müzik

Apple Music klasik müzik kütüphanesini geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Cupertino merkezli şirket, klasik müzik alanında uzmanlaşan çevrimiçi müzik platformu Primephonic’i satın aldı. Primephonic’in özellikleri ve çalma listeleri Apple Music’e entegre edilecek.

Apple’dan yapılan açıklamada, kullanıcılara daha gelişmiş bir klasik müzik deneyiminin sunulacağı belirtildi. Bağımsız Apple Müzik klasik uygulaması da 2022’de kullanıcılarla buluşacak.

Apple’ın satın aldığı Primephonic, artık yeni müşteri kabul etmiyor. Servis 7 Eylül’den itibaren mevcut formatında çalışmayacak.

Apple’ın açıklamasında Primephonic’in çalma listelerinin ve özel içeriklerinin Apple Music’e entegre edileceği belirtildi. Önümüzdeki dönemde Primephonic’in en sevilen özellikleri de Apple Music’e taşınacak. Bunlar arasında gelişmiş gezinme, besteci ve repertuvara göre arama yapılabilmesi, klasik müzik üst verilerinin detaylı şekilde gösterilmesi gibi özellikler bulunuyor.

Apple klasik müzik hayranlarına ne kadar ciddi olduğunu göstermek için özel bir klasik müzik uygulamasını hayata geçireceğini açıkladı. 2022’de yayınlancak bu uygulamada Primephonic’in alışılagelmiş arayüzü kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER