ManşetlerTeknoloji

Apple’ın ilk katlanabilir cihazının çıkışı için yine erteleme iddiası geldi

apple katlanabilir cihaz

Katlanabilir telefon pazarı son beş yıldır hızlı bir gelişim içinde. Hatta bazı üreticiler dizüstü bilgisayarlar gibi daha büyük tasarımları bile test ediyor. Ancak en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Apple, henüz katlanabilir cihaz pazarına giriş yapmış değil.

Cupertino merkezli şirketin en az iki katlanabilir cihaz üstünde çalıştığına dair bazı söylentiler daha önce gündeme gelmişti. Bunlardan birinin iPad ve MacBook melezi bir cihaz olduğu da biliniyor. Daha önce de bu konuda paylaşımlar yapan analist Ming-Chi Kuo’ya göre, şirket katlanabilir cihazının çıkışını bir kez daha erteledi.

Kuo’ya göre; şirket, ilk katlanabilir cihazının montaj programını 2026 başından 2027 sonuna hatta 2028’e erteledi. Söz konusu cihazın daha önce tahmin edildiği gibi bir iPad değil, katlanabilir bir MacBook olması bekleniyor. Apple’ın 18.8 inçlik bir ekran boyutunu tercih ettiği söyleniyor.

Apple katlanabilir cihaz ekranlarını LG’den alacak

Gecikmenin nedeni ekran ve mekanik bileşenlerle ilgili “teknik zorluklar” olarak tanımlanıyor. Apple’ın daha büyük 20.25 inçlik bir cihaz için planlarını iptal ettiği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Önceki haberler, LG’nin katlanabilir paneller için tek tedarikçi olacağını ve erken tahminlerin panel için 600-650 dolar ve menteşe için 200-250 dolar maliyete işaret ettiğini öne sürüyor. Bu yüksek bileşen fiyatlarının cihazın nihai fiyatını 3500 dolar aralığına çıkarması öngörülüyor.