Teknoloji

Apple’ın karma gerçeklik başlığı için farklı işlemci iddiası

apple karma gerçeklik gözlüğü

Apple karma gerçeklik başlığı hakkındaki dedikodular aylardır etrafta dolaşıyor. Bu dedikodulara düzenli olarak yenileri de ekleniyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Cupertino merkezli şirket karma gerçeklik başlığında M2 işlemcisini kullanacak.

Gurman, başlığın hâlihazırda test edilen versiyonunun artırılmış ve sanal gerçeklik deneyimleri sunmak için gücünü M2 işlemciden ve 16 GB RAM’den aldığını belirtti.

Gurman’ın haberi, ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun geçmişte yaptığı bir analizden farklı bir durumu işaret ediyor. Kuo, Apple’ın başlıkta M1 işlemciye ve cihazın sensörlerinden gelen verileri işleyecek daha az güçlü ikinci bir işlemciye yer vereceğini öne sürmüştü. Gurman’ın haberinde bahsedilmeyen ikinci işlemciden daha önce başka kuruluşların haberlerinde de bahsedilmişti.

Apple’ın M1 işlemci kullanma planını M2 işlemci kullanma yönünde değiştirmesine şaşırmamak gerekiyor. Şirket M2’nin duyurusunu bir süre önce WWDC 2022 etkinliğinde yapmıştı. Tanıtımda M2’nin M1’e kıyasla yüzde 18 daha hızlı CPU ve yüzde 35 daha hızlı GPU performansı sunduğu belirtilmişti.

Başlığın telefondan bağımsız çalışacak bir tasarıma sahip olabileceğine dair haberler de artıyor. Gurman’ın 16 GB RAM’den bahsetmesi, kullanıcıları 6 GB RAM ile çalışan Meta Quest 2’den daha güçlü bir cihazın beklediği anlamına geliyor.

Apple karma gerçeklik başlığının çıkışı için oklar 2023’ün ilk ayını işaret ediyor. Şirketin yönetim kurulunun başlığı mayıs ayında denediği belirtilirken, RealityOS platformunun izleri de hem Apple’ın kodlarında hem de ticari marka başvurusunda görülmüştü. Apple CEO’su Tim Cook da karma gerçeklik başlığının yolda olduğunu işaret eden bir açıklama yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER