ManşetlerTeknoloji

Apple 2026’da kameralı AirPods üretimine başlayacak

airpods pro 2. nesil usb-c inceleme apple kameralı

Analist Ming-Chi Kuo tarafından hazırlanan en yeni rapora göre, Apple kameralı bir AirPods üretmeye hazırlanıyor. Şirketin 2026 itibarıyla kamera modüllü bir AirPods üreteceği söyleniyor. Şirketin kameralı AirPods üreteceğine dair haberler şubat ayında da gündeme gelmişti.

Kuo’ya göre; yeni AirPods modelleri, iPhone ve iPad’deki Face ID modülünün bir parçası olarak kullanılana benzer bir kızılötesi kameraya sahip olacak. Apple’ın hedefinin, kamera donanımlı AirPods’un Vision Pro ve gelecekteki Apple Vision kulaklıklarla entegre edilmesi olduğu söyleniyor.

Kuo’nun raporunda şu ifadeler yer alıyor: “Yeni AirPods’un, uzamsal ses kullanıcı deneyimini geliştirmek ve uzamsal bilgi işlem ekosistemini güçlendirmek için Vision Pro ve gelecekteki Apple kulaklıklarla birlikte kullanılması bekleniyor. Örneğin, bir kullanıcı Vision Pro ile bir video izlerken ve bu yeni AirPods’u takarken, kullanıcılar başlarını belirli bir yöne bakmak için çevirirse, mekansal ses/bilgi işlem deneyimini geliştirmek için o yöndeki ses kaynağı vurgulanabilir.”

Ayrıca raporda, AirPods’taki IR kameranın çevresel görüntü değişikliklerini tespit edebileceği ve “insan-cihaz etkileşimini geliştirmek için havadaki hareket kontrolünü potansiyel olarak mümkün kılabileceği” belirtiliyor.

Kuo, Foxconn’un AirPods’la kullanılacak IR kameranın yeni ürün tanıtım (NPI) tedarikçisi olduğunu belirtiyor. Foxconn’un yıllık 18-20 milyon adetlik veya yaklaşık 10 milyon çift AirPods kapasite planına sahip olduğu konuşuluyor.

Apple kameralı AirPods dışında ürünler de geliştiriyor

Şubat ayında Bloomberg’den Mark Gurman, kameralı AirPods’un Apple’ın araştırdığı giyilebilir form faktörü fikirlerinden yalnızca biri olduğu bilgisini paylaşmıştı. Şirket ayrıca Meta Ray-Ban’e benzer akıllı gözlüklerin yanı sıra akıllı yüzüğün yanı sıra Apple Watch’un gelecek versiyonları üstünde de çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER