Teknoloji

Apple, iPhone ve Apple Watch garanti politikalarında önemli değişiklik yaptı

apple iphone

Apple, bu ay iPhone ve Apple Watch ürünleri için onarım ve standart garanti politikalarında dikkat çekici bir değişikliğe imza attı. Birçok kaynağın aktardığına göre, şirket artık akıllı telefonlarında ve saatlerinde meydana gelen “tek saç telinden ince çatlaklar”ı standart garanti kapsamında değerlendirmiyor. Bunun yerine, bu tür hasarlar “kazara zarar” talebi olarak işlem görecek ve kullanıcıların onarım için ödeme yapması gerekecek.

iPhone ve Apple Watch’lardaki tek çatlak onarımlarında dönüm noktası

Şirket, bugüne kadar iPhone ve Apple Watch kullanıcılarında tek saç telinden ince çatlak hasarlarını, cihazda başka bir hasarın görünmemesi veya çatlağı oluşturan belirgin bir darbe noktasının olmaması koşuluyla, standart garanti kapsamında değerlendiriyordu. Ancak şirket, bu hafta Apple Mağazaları ve Yetkili Servis Sağlayıcılarına dağıttığı güncellemelerle politikasını yeniledi ve artık tek saç telinden ince çatlakların garantiden muaf olduğunu belirtti. Tek bir saç telinden ince çatlak hasarı bildiren bir müşteri için servis sağlayıcının, bunu kazara zarar talebi olarak işlemesi gerekecek.

Bu, cihazınızda başka bir hasar veya darbe noktası olmasa bile, bir saç telinden ince çatlak onarımları için ödeme yapmanız gerektiği anlamına geliyor. Şu an itibarıyla, bu değişiklik yalnızca iPhone ve Apple Watch için geçerli. Şirket, iPad ve Mac için bu tür çatlak onarımlarını hala garanti kapsamında sunuyor.

Apple, bu değişikliğe dair özel bir neden açıklamadı. Tarihsel olarak, bu politika her zaman uygulamada bir miktar tutarsızlık göstermiş, bazı mağazalar ve tamir atölyeleri diğerlerinden daha anlayışlı olmuştu. Ancak bu değişiklikle servis sağlayıcılar artık böyle bir esnekliğe sahip olamayacak.

Şirketin web sitesinde, ekran onarımı fiyatlarına dair detaylı bir bilgilendirme mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER