ManşetlerTeknoloji

iPhone sahipleri Avrupa Birliği’nde varsayılan telefon ve mesaj uygulamalarını değiştirebilecek

apple iphone

Apple yakında Avrupa Birliği’ndeki iPhone ve iPad kullanıcılarının telefon görüşmeleri, mesajlaşma, klavyeler, parola yöneticileri ve daha fazlası için varsayılan uygulamaları seçmelerine izin verecek. Bu seçenekler bu yılın ilerleyen zamanlarında Ayarlar’daki yeni “Varsayılan Uygulamalar” bölümünde kullanıma sunulacak.

Apple, gelecek yılın baharında kullanıcıların varsayılan navigasyon, çeviri uygulamaları ve çağrı spam filtresi uygulamalarını ayarlamalarına da olanak tanıyacağını açıkladı. Bu yeni seçeneklerle birlikte, AB’deki iPhone kullanıcıları App Store, Mesajlar, Kamera, Fotoğraflar ve Safari uygulamalarını silme olanağını ekleyecek. Apple’ın kullanıcıların silmesine izin vermeyeceği uygulamalar Ayarlar ve Telefon uygulamaları olacak.

Apple’ın AB’deki tarayıcı seçimi ekranında, kullanıcıların iPhone’larında Safari’yi ilk açtıklarında açılan ekrana bazı küçük değişiklikler geliyor. Bu değişiklikler, kullanıcıların Firefox, Chrome veya DuckDuckGo gibi alternatif tarayıcıları yüklemelerine olanak sağlıyor.

Güncelleme geldikten sonra Apple, Safari’yi varsayılan olarak ayarlayan tüm AB kullanıcılarının bir seçeneği seçmeden önce varsayılan tarayıcıların tüm listesini kaydırmasını gerektirecek ve ayrıca tarayıcının App Store başlığını seçim ekranında görüntüleyecek. Ayrıca,listelenen tarayıcıların geliştiricileri seçim ekranının performansı hakkında daha fazla veriye erişebilecek.

Apple AB’deki iPhone sahiplerine üçüncü taraf uygulama mağazalarına erişim izni de veriyor

Apple, AB’deki kullanıcıların varsayılan tarayıcılarını ve e-posta uygulamalarını değiştirmelerine zaten izin veriyor. Şirket ayrıca iPhone’u üçüncü taraf uygulama mağazalarına açmaya başladı ve Epic Games Store geçen hafta platformda açıldı. Bu açılım şu an için diğer bölgeleri kapsamıyor.