ManşetlerTeknoloji

Apple iPhone pilinin kullanıcılar tarafından değiştirilmesini kolaylaştıracak

en iyi iphone apple

Apple, iPhone pilini yerinde tutan yapışkan şeritleri ortadan kaldırmanın bir yolu üzerinde çalışıyor. Şirketin 2025 yılına kadar tüm telefon pillerinin kullanıcı tarafından değiştirilebilmesini gerektiren AB düzenlemelerine uyması gerekiyor.

Şu anda pil folyoyla kaplanmış durumda ve pili çıkarmak için çekilen yapışkan şeritlerle telefona tutturuluyor. Apple’ın küçük bir elektrik sarsıntısı aldıktan sonra pili çıkaracak metal bir muhafazaya geçmeye çalıştığı söyleniyor. Teknolojinin elektrikle indüklenen yapışkan ayırma olarak adlandırıldığı bildiriliyor. Bunun yapışkan şeritleri çekmekten daha kolay olup olmadığı ise tartışılabilir.

Pile ulaşmanın da şimdiki kadar zor olacağının altını çizmekte fayda var. Kullanıcıların önce cam parçaları telefonun çerçevesine sabitleyen yapıştırıcıyı, ardından da birkaç vidayı ve şerit kabloyu geçmesi gerekiyor.

Apple iPhone 16 ile yeni pil muhafazasını test edebilir

Apple, yeni pil muhafazasını bu yılın sonlarında en az bir iPhone 16 modelinde test edebilir. Gelecek yıl iPhone 17 serisinde de tüm modellerde bu teknolojiden yararlanılması muhtemel görünüyor.

Diğer birçok üretici de benzer yapışkan çekme halkaları kullanıyor; bu da gelecek yıla kadar pil değişimini kolaylaştırmanın bir yolunu bulmaları gerektiği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER