Teknoloji

Apple, iPhone’da markalara e-posta ve aramalarda özelleştirme imkanı sunuyor

apple iphone

Apple, kısa süre içinde işletmelerin iPhone üzerindeki e-posta ve telefon aramalarında nasıl görüneceklerini özelleştirmelerine izin verecek yeni bir özellik sunacak. Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Business Connect aracıyla firmaların e-posta, telefon aramaları ve ödeme işlemlerinde marka adı ve logosunu kullanıcıların iPhone uygulamalarında nasıl gösterebileceğini duyurdu.

Apple; Business Connect aracını ilk kez geçen yıl, işletmelerin Apple Harita, Mesajlar, Cüzdan, Siri gibi uygulamalarda ve diğer Apple hizmetlerinde listelemelerini talep etmeleri için tanıtmıştı.

Her kayıtlı işletme, bilgilerini doğrulayarak güncel tutabilir ve fotoğraflar veya özel tekliflerle ek bilgiler ekleyebilir. Apple’ın bu doğrulanmış ve güncel iş bilgilerini toplaması, gelecekte kendi arama motorunu başlatması durumunda veya Apple Intelligence iç özelliklerini kullanarak kullanıcıları Google, Yelp veya Meta gibi dış kaynaklara yönlendirmek yerine kendi sistemlerinde kalmalarını sağlamak için faydalı olabilir.

Apple Branded Mail özelliği için kayıtları açtı

İşletmelerin bugün kaydolabileceği Branded Mail özelliği, bu yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıcılarla buluşacak. Bu özellik, gelen kutularındaki okunmamış mesajlar arasında e-postaların daha kolay tanınmasını sağlayabilir. Son yıllarda Gmail de doğrulanmış markalara ait logolar ve onay işaretleri ekleyerek e-postaların güvenilir bir kaynaktan gelip gelmediğini gösterme yoluna gitmişti.

Buna ek olarak, Business Caller ID seçeneğine katılan firmaların adları, logoları ve ilgili departmanları iPhone’da gelen arama ekranında gösterilecek. Bu özellik, arayan numaranın spam olup olmadığını veya gerçek bir iş yeriyle ilgili olup olmadığını anlamada faydalı olabilir. Apple, bu işlevin gelecek yıl kullanıma sunulacağını belirtti.

Bunun yanı sıra, Apple’ın Tap to Pay hizmetine gelecek daha küçük bir güncelleme ile işletmeler, ödeme kabul ederken sadece bir kategori simgesi yerine logolarını gösterebilecek.