Teknoloji

Apple iPhone 18 serisinde kamera sensörlerini Samsung’dan alacak

iphone 16 pro

Apple henüz iPhone 16 serisini tanıtmasa da, gelecek yılların iPhone modelleriyle ilgili sızıntılar da şimdiden etrafta dolaşıyor. Şirketin iPhone 17 serisinde Slim modele yer vereceği söylentisinin ardından şimdi de iPhone 18 serisiyle ilgili bir iddia gündeme geldi. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple iPhone 18 serisinde kamera sensörlerini Samsung’dan alacak.

Apple hâlihazrda kamera sensörlerini Sony’den alıyor. Ancak bu durumun 2026’da çıkacak iPhone 18 serisiyle birlikte değişeceği söyleniyor. Cupertino merkezli şirketin ultra geniş açılı kameralarda 48 megapiksel çözünürlüklü 1/2.6 inç sensör kullanacağı belirtiliyor.

Samsung’un Apple’ın kamera ihtiyaçlarını karşılamak için özel bir ekip oluşturduğu iddia ediliyor. Taraflar arasındaki sözleşmenin imzalandığı düşünülse de, henüz bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil.

Apple iPhone 18 serisinin kamerasında nasıl bir fark sunacak?

Bu değişikliğin iPhone 18 serisinin kamerasında diğer iPhone modellerine kıyasla nasıl bir fark yaratacağı şu an için bilinmiyor. Ancak söz konusu Apple olduğu için bunun bir kalite düşüşü yaşatması beklenmiyor.

Apple’ın iPhone 18 serisinde kullanacağı söylenen Samsung markalı sensörün henüz resmi duyurusu yapılmış değil. Ancak 48 megapiksel çözünürlüklü 1/2.6 inç sensör duyurulduğunda bunun Apple için üretildiğini anlamak da pek zor olmayacak.

İLGİLİ HABERLER