Teknoloji

Apple iPhone 17 serisini daha güçlü soğutma sistemiyle sunabilir

apple iphone 17

Apple, iPhone 17 serisinin tamamına grafit levha ve iPhone 17 Pro Max modeline de VC soğutma sistemi eklemeyi planlıyor. Bu yenilik, telefonun performansını önemli ölçüde artırabilir.

Apple, iPhone 17 serisi ile birlikte ilk kez etkili bir soğutma çözümünü cihazlarına entegre etmeye hazırlanıyor. TF International Securities analisti Ming-chi Kuo’nun iddiasına göre, Apple, iPhone 17 serisinin tüm modellerine bir grafit levha ekleyecek ve iPhone 17 Pro Max modeline de bir VC (vapor chamber) soğutma sistemi dahil edecek. Bu yeniliklerin, ısı dağılımını iyileştirerek cihazların performansını önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Grafit levhalar ve VC soğutma sistemleri, cihazın içinde oluşan ısıyı daha geniş bir alana yayarak, dış yüzey aracılığıyla çevreye aktarılmasını sağlar. Bu soğutma sistemi, cihazın ana bileşenlerinin (örneğin SoC) sıcaklığını kontrol altında tutarak termal darboğazın önüne geçer. Bu sayede cihaz, daha stabil ve yüksek performans sunabilir. Apple, bu tür bir soğutma çözümünü ilk kez iPhone modellerine dahil ediyor.

Apple’ın, uzun süre bu tür soğutma sistemlerine ilgisiz kaldığı biliniyor. Ancak, A17 Pro ve muhtemel haleflerinin performans potansiyelini gördükten sonra, şirket nihayet soğutma çözümünü iyileştirmeye karar vermiş olabilir.

Apple iPhone 17 Pro Max modelini 12 GB RAM ile sunabilir

Söylentilere göre, iPhone 17 Pro Max modeli 12 GB RAM ile gelirken, diğer modeller 8 GB RAM’e sahip olacak. Pro Max modelindeki 12 GB RAM’in, cihaz içindeki yapay zeka özelliklerinin artmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

iPhone 17 serisinin, toplamda dört modelden oluşması bekleniyor: iPhone 17, iPhone 17 Slim, iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max. iPhone 17 Slim, iPhone 17 Plus modelinin yerini alabilir ve hem daha ince hem de daha küçük bir tasarıma sahip olabilir. Önceki raporlara göre, iPhone 17 Slim’in ekranı 6.55 inç ile 6.6 inç arasında olacak ve bu, 6.7 inç ekranlı iPhone 15 Plus’tan daha küçük bir boyut sunacak. Bunun dışında, iPhone 17 serisinin tasarımında, selefine kıyasla büyük bir değişiklik yapılması beklenmiyor.