ManşetlerTeknoloji

Apple’ın iPhone 16 etkinliğinin tarihi sızan posterle görüldü

ios 18

Apple her yıl eylül ayında düzenlediği etkinliklerle yeni iPhone’larını tanıtıyor. Şirketin bu yıl da geleneği sürdürmesine kesin gözüyle bakılsa da, etkinliğin tarihi konusunda şimdiye kadar bir sızıntı olmamıştı. Ancak duyumcu Majin Buu, X hesabı aracılığıyla etkinliğin posterini paylaştı. Bu postere göre, Apple iPhone 16 serisini 10 Eylül’de tanıtacak.

Söz konusu posterde biraz gölgede kalan ve altın tonlarında görünen Apple logosu ile “Hazır. Başla. Yakala.” şeklindeki slogan yer alıyor. Bunların altında ise etkinliğin Apple Park’taki Steve Jobs Theater’da gerçekleştirileceği ve 10 Eylül’de Pasifik saatiyle 10.00’da (TSİ 20.00) başlayacağı bilgisi veriliyor. Alttaki notta ise etkinlik davetiyesinin başkasına devredilemeyeceği belirtiliyor.

Ancak bu bilgiye biraz temkinli yaklaşmakta da fayda var. Majin Buu, kaynağının anonim kalmak istediğini ve kendisinin de bu bilgiyi ayrıca doğrulatamadığını belirtiyor. Kısacası Apple resmen davetiye dağıtımına başlayıncaya dek kesin bir şey söylememek gerekiyor.

apple iphone 16

Apple etkinlik logosuyla yeni iPhone 16 Pro rengini doğruluyor mu?

Etkinlik posterindeki Apple logosunun rengi de ayrıca dikkat çekiyor. İddiaya göre, şirket iPhone 16 Pro için “Çöl Titanyumu” adıyla altın tonlarında bir renk seçeneği sunacak. Etkinlikteki logo renginin de bu seçeneği doğrulayan bir ipucu olabileceği belirtiliyor.