Teknoloji

Apple iPhone 16 serisinde Pro modellerin üretimini artıracak

apple iphone 16 pro max

Apple iPhone 16 serisini büyük ihtimalle 10 Eylül’de gözler önüne çıkaracak. Yeni telefonlarla ilgili söylentiler de uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bunların sonuncusu, Cupertino merkezli şirketin üretim planlarına ışık tutuyor.

Geçtiğimiz yıl 86.2 milyon iPhone üretme hedefi koyan Apple’ın bu yıl üretim hedefini 90.1 milyon seviyesine çıkaracağı söyleniyor. Şirketin üretimin yüzde 37’sini ise Pro Max modelin oluşturması bekleniyor. Bu da 33.2 milyon gibi bir sayıya tekabül ediyor.

Apple geçtiğimiz sene 24.2 milyon iPhone 15 Pro Max üretmişti. Dolayısıyla bu tarafta hatırı sayılır bir artış olduğu rahatlıkla söylenebilir. 21.8 milyon iPhone 15 Pro üreten şirketin bu yıl 26.6 milyon iPhone 16 Pro üretmesi de öngörüler arasında yer alıyor.

Pro olmayan iPhone’ların üretimdeki toplam payı da yüzde 33 seviyesinde olacak. iPhone 15 için 21.8 milyon olan cihaz üretim sayısının iPhone 16’da 24.5 milyon seviyesine çıkması bekleniyor. iPhone 16 Plus ise üretim sayısı bir önceki yıla kıyasla düşürülen tek model olacak ve 5.8 milyon adet üretilecek. Şirket, geçtiğimiz yıl 8.5 milyon iPhone 15 Plus üretim hedefi koymuştu.

Elbette talebe göre planlar her zaman değişebilir ancak Plus modeline olan talebin her geçen yıl azaldığı aşikar. Dolayısıyla Apple’ın gelecekte bu modeli başka bir iPhone modeliyle değiştireceği söylentileri doğru olabilir.

Apple daha fazla iPhone 16 Pro ve Pro Max üreterek gelirini de artıracak

iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max üretimindeki artış, şirketin portföyündeki en pahalı modeller olmaları ve aslında daha yüksek k^r marjlarına sahip olmaları nedeniyle Apple için bir gelir artışının sinyalini veriyor.