Teknoloji

Apple iPhone 16’da RAM kapasitesini artıracak

iphone 16 pro

Apple iPhone 16 serisini bu yılın sonbaharında gözler önüne çıkaracak. Seriyle ilgili iddialar ise uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu iddiaların en yenisi, şirketin 2024 model iPhone’larında RAM kapasitesini artıracağını gösteriyor. Apple’ın modem yenilemesini ise sadece iPhone 16 Pro ve Pro Max’te yapacağı belirtiliyor.

Analist Jeff Pu’ya göre, iPhone 15’te 6 GB olan RAM kapasitesi iPhone 16’da 8 GB’a çıkacak. iPhone 16 Pro ve Pro Max ise selefleri gibi 8 GB RAM taşıyacak. Bu doğrultuda şirketin iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ta Wi-Fi 6E desteği sunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. iPhone 15 Pro ve Pro Max’in bu desteğin mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

Apple’ın iPhone 16 Pro’da Qualcomm Snapdragon X75 modeme geçiş yapacağı da Jeff Pu’nun verdiği bilgiler arasında yer alıyor. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın ise mevcut iPhone 15 serisi gibi Qualcomm Snapdragon X70 işlemciyle geleceği söyleniyor.

Apple iPhone 16 Pro modellerinde 5G Advanced’i öne çıkaracak

Snapdragon X75’i Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili Android telefonlarda görüyoruz. Bu yeni modem “5G Advanced” standardını destekliyor. Söz konusu standart daha yüksek indirme ve yükleme hızlarını mümkün kılıyor. Apple’ın iPhone 16 Pro serisinin tanıtımında 5G Advanced’i öne çıkaracağı belirtiliyor.

Apple iPhone 16 serisini yukarıda da belirttiğimiz gibi sonbaharda tanıtacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde seriyle ilgili yeni haberlerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER