Teknoloji

Apple iPhone 16 Pro modellerinde pil değişim ücretini artırdı

apple iphone 16 pro

Apple, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde pil değişim ücretini artırdı. Artık bu cihazların bataryalarını değiştirmek 4779 TL’ye mal olacak, bu da önceki ücrete göre 830 TL’lik bir artış anlamına geliyor. Standart ve “Plus” modellerin batarya değişim ücretlerinde ise herhangi bir değişiklik yok. Ayrıca, geçen yılın iPhone modelleri için de fiyatlar aynı kaldı.

Şirket, şu an için diğer cihazların pil değişim ücretlerinde bir artışa gitmiş görünmüyor. Ancak, bu durumun yakında değişmesi sürpriz olmaz. Nitekim, Apple 2022 yılında iPhone 14 batarya değişim ücretini 30 dolar artırarak 99 dolara çıkarmıştı. Bu artışın ardından iPad, MacBook ve eski iPhone modellerinin batarya onarımlarında da fiyatlar yükseldi. Apple Watch için de benzer bir süreç yaşandı.

Defolu bataryalar, Apple’ın bir yıllık garanti kapsamına giriyor ve batarya değişimi, AppleCare Plus planına dahilse, batarya kapasitesinin yüzde 80’in altına düşmesi durumunda ücretsiz yapılıyor. Ancak, batarya kapasitesi yüzde 80’in üzerinde olsa bile performansından memnun değilseniz, Apple’ın sunduğu tam fiyatlı hizmet dışında iki seçeneğiniz bulunuyor: Üçüncü taraf servisler ya da Apple’ın resmi yedek parçalarıyla kendi başınıza onarım yapmak. Bu alternatifler, Apple’ın tam fiyatlı hizmetine kıyasla daha uygun maliyetli olabilir.

Apple, son yıllarda özellikle yeni cihazların onarım maliyetlerinde kademeli olarak artışa gitmiş durumda. Bu artış, tüketicileri daha uzun süre cihazlarını kullanmaya yönlendirebilir. Öte yandan, üçüncü taraf servis seçeneklerinin daha cazip hale gelmesi de kullanıcılar için alternatif bir çözüm olarak öne çıkıyor. Bu fiyat değişiklikleri, Apple’ın onarım hizmetlerinde daha geniş çaplı bir yeniden yapılandırmaya gitmesinin sinyallerini veriyor olabilir.

Apple iPhone 16 Pro ve Pro Max’i önümüzdeki cuma günü kullanıcılarla buluşturacak

Apple iPhone 16 Pro ve Pro Max’i geçtiğimiz hafta tanıtmış ve geçtiğimiz cuma günü siparişleri almaya başlamıştı. Akıllı telefonlar önümüzdeki cuma günü itibarıyla raflarda yerini alacak.