Teknoloji

Apple, yeni iPhone 16 modelleri İçin daha hızlı MagSafe şarj cihazını tanıttı

apple iphone 16

Apple, pazartesi günü gerçekleştirdiği iPhone 16 etkinliğinde daha güçlü bir MagSafe şarj cihazını duyurdu. Bu yeni manyetik şarj cihazı, tüm iPhone modelleri ve Qi2 uyumlu cihazlarla çalışacak şekilde tasarlandı, ancak en hızlı 25W kablosuz şarj desteği yalnızca yeni iPhone 16 modellerinde bulunuyor.

Bu, şu anda Samsung ve Google’ın sunduğu maksimum şarj hızlarından daha yüksek bir seviye. Örneğin, Samsung Galaxy S24 serisi en fazla 15W kablosuz şarj hızına ulaşırken, Google’ın Pixel 9 modelleri ikinci nesil Google Pixel Stand ile 15W–23W arasında şarj hızları sunuyor. (Pixel 9 modelleri, standart Qi şarj cihazlarıyla ise yalnızca 12W’a kadar şarj olabiliyor.)

Apple’ın açıkladığına göre, 30W USB‑C Güç Adaptörü (ayrıca satılıyor) ile eşleştirildiğinde iPhone 16 ve iPhone 16 Pro, yaklaşık 30 dakika içinde yüzde 50’ye kadar kablosuz şarj edilebiliyor. Bu şarj hızı, yeni MagSafe cihazı sayesinde 25W’a kadar çıkıyor.

iPhone 12 veya daha yeni modeller için MagSafe ile 20W USB-C Güç Adaptörü (ayrıca satılıyor) kullanıldığında 15W’a kadar hızlı kablosuz şarj imkanı sunuluyor. iPhone 8 veya daha yeni modeller ise Qi teknolojisi ile 20W USB-C Güç Adaptörü ile eşleştirildiğinde 7.5W’a kadar kablosuz şarj desteği sağlıyor.

Apple iPhone 16 serisiyle duyurduğu yeni MagSafe şarj cihazı için ne kadar istiyor?

Apple, bu yeni MagSafe şarj cihazının 1 metre uzunluğundaki versiyonu için 1699 TL, 2 metre uzunluğundaki versiyonu için ise 2199 TL talep ediyor. Yeni iPhone 16 modellerinin kutusundan şarj cihazı çıkmadığı için kullanıcıların bu cihazı ayrıca satın alması ve en yüksek şarj hızını desteklemek için 30W USB-C güç adaptörü eklemesi gerekiyor.

Yeni şarj cihazının ürün sayfasına göre, iPhone 8’den itibaren tüm iPhone modelleri ile uyumlu olduğu belirtiliyor. Ayrıca kablosuz şarj özellikli tüm AirPods modelleri de bu cihaz ile kullanılabiliyor.