Teknoloji

Apple iPhone 15 serisi için en az beş yıl yazılım desteği sözü verdi

ios 17.3 apple iphone 15

Apple iPhone’lar için yazılım desteği süresini uzun tutsa da, hiçbir zaman resmi olarak belirli bir yıl sayısı sözü vermiyor. Android tarafında ise her üretici yazılım desteği sunacakları yıl sayısını açıkça belirtiyor. Google ve Samsung’un amiral gemisi telefonları için yedi yıl güncelleme sözü vermesi, bu yaklaşımın en net örneği olarak gösterilebilir. Ancak İngiltere’de bir yasal zorunluluk nedeniyle Apple da en azından iPhone 15 serisi için bu durumu değiştirdi.

Şirket, İngiltere’deki yeni düzenlemeler nedeniyle iPhone 15 ailesi, özellikle de iPhone 15 Pro Max minimum destek penceresini duyurmak zorunda kaldı ve beş yılda karar kıldı. Bu açıkça ana rakiplerinden iki yıl daha az olsa da, Apple’ın en az beş yıl güncelleme sözünü verdiğini vurgulamak gerekiyor.

apple iphone 15

Hiçbir şey şirketin geçmişte olduğu gibi beş yılın çok ötesine geçmesini engelleyemez. Bu yüzden şunun altını çizmekte fayda var: Söz konusu açıklama Apple’ın beş yıl sonra desteği sonlandıracağını söylemiyor, bunun yerine minimum miktarın bu olduğunu söylüyor.

Apple iPhone 15 serisi için verdiği taahhütle Android pazarını hareketlendirebilir

Apple’dan ilk defa bu konuda resmi bir açıklama gelmesi dikkat çekiyor. Bu açıklama Android üreticilerininki gibi olmasa da, kaynağın Apple olması nedeniyle önem taşıyor. Apple’ın iPhone’lar için bir destek süresi vermesinin Android tarafını da hareketlendireceği söylenebilir. Şirketin iPhone 16 serisi için de benzer bir yaklaşımı sürdürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER