Teknoloji

Apple Avrupa Birliği’nin iPadOS kararına itiraz etmeyecek

apple ipados

Avrupa Komisyonu bu haftanın başında Apple iPadOS platformunu ve iPad’i Dijital Pazarlar Yasası’na uyması gerekenler arasına eklemişti. Kaynakların verdiği bilgiye göre, Cupertino merkezli şirket bu karara itiraz etmeyecek ve iPadOS’te üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin verecek.

Apple bunun için net bir tarih paylaşmadı. Ancak şirketin önünde bunun için altı aylık bir süre bulunuyor. Bu süre 28 Ekim tarihiyle sona erecek. Dolayısıyla şirketin çok aceleci davranmasının gerekmediği söylenebilir.

Apple iOS için yaptığı değişiklikleri iPadOS platformuna uyarlayacak

Apple bir süre önce Avrupa Birliği üye ülkelerinde iOS kullanıcılarının üçüncü taraf uygulama mağazalarına erişimini mümkün kılmıştı. Dolayısıyla şirketin benzer bir kararın iPadOS için de alınmasına şaşırmamak gerekiyor. Apple’ın iOS için yaptığı değişiklikleri iPadOS’e uyarlaması çok zor olmayacaktır.

Şirket, üçüncü taraf uygulama desteğine ve bir uygulamanın bir yıl içinde ilk kez kaç kez yüklendiğine bağlı olan Temel Teknoloji Ücretine bir kez daha dikkat çekti. Apple’a göre, bir kullanıcı aynı uygulamayı aynı yıl içinde iPhone ve iPad’ine yüklerse bu tek bir yükleme olarak sayılacak.

İLGİLİ HABERLER