ManşetlerTeknoloji

Apple, M4 iPad Pro modelleri için iPadOS 18 güncellemesini durdurdu

apple ipados 18

Apple, bazı kullanıcıların iPadOS 18 güncellemesi sonrası M4 iPad Pro cihazlarının kullanılamaz hale geldiğini bildirmesi üzerine, bu güncellemeyi geçici olarak durdurdu. Şirket, Engadget’a yaptığı açıklamada, “Sorundan etkilenen az sayıda cihaz olduğu için M4 iPad Pro modelleri için iPadOS 18 güncellemesini geçici olarak kaldırdık” ifadelerini kullandı.

Bu sorun, ilk olarak Reddit’te gündeme geldi. Birçok M4 iPad Pro kullanıcısı, en son iPadOS sürümünü yüklemeye çalıştıktan sonra cihazlarının çalışmadığını belirtti. Reddit kullanıcısı “tcorey23”, “Güncelleme sırasında iPad’im kapandı ve bir daha açılmadı” şeklinde bir paylaşım yaptı. Kullanıcı, cihazını Apple Store’a götürdüğünü ve orada cihazının tamamen kullanılamaz hale geldiğinin onaylandığını belirtti. Ancak, Apple Store yetkililerinin cihazı mühendislerine göndermeden yedek bir cihaz sağlayamayacaklarını söylediğini de ekledi.

Başka bir Reddit kullanıcısı olan “Lisegot” ise kullanılamayacak duruma gelen M4 iPad Pro’sunu Apple Store’a götürdüğünü ve mağazada yedek cihaz bulunmadığı için 5 ila 7 gün boyunca beklemesi gerektiğini aktardı. “Kimse özür dilemedi ve güncellemenin bu duruma yol açtığını kanıtlamanın imkânsız olduğunu ima ettiler” şeklinde şikâyetini dile getirdi.

Bir yazılım hatasının bir iPad’i bu şekilde kullanılamaz hale getirmesi nadir bir durum olarak biliniyor. Bu haberin ilk kaynağı olan ArsTechnica, genellikle başarısız bir yazılım güncellemesi sonrası iPad’lerin kurtarma moduna alınarak yeniden çalıştırılabileceğine dikkat çekiyor.

Apple iPadOS 18 güncellemesini ne zaman yeniden sunacak?

Eğer bir M4 iPad Pro sahibiyseniz, Apple bu sorunu çözene kadar iPadOS 18 güncellemesi sunulmayacak. Sorunun ne zaman çözüleceği ise henüz bilinmiyor.