Teknoloji

Apple, ekim etkinliğinde iPad mini ve Mac modellerini yenileyebilir

apple ipad

Apple, bu yılın sonuna kadar bir başka etkinlik daha düzenleyerek yeni iPad Mini ve M4 işlemcili Mac modellerini tanıtabilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On bülteninde aktardığı bilgilere göre, bu etkinlik ekim ayında gerçekleşecek. iPhone 16’nın lansmanı sonrası düzenlenecek bu etkinlikte Apple’ın, 2021’den bu yana güncellenmeyen iPad Mini’yi ve M4 işlemcili yeni Mac Mini’yi duyurması bekleniyor.

Gurman’ın haberine göre, yeni Mac Mini’nin tasarımı Apple TV boyutlarında olacak ve bu, küçük masaüstü bilgisayarın on yıldan fazla süredir gördüğü ilk büyük tasarım yeniliği olacak. M4 çipleri ile güçlendirilmiş yeni iMac ve MacBook Pro modelleri de etkinlikte tanıtılacak diğer ürünler arasında yer alıyor.

Apple’ın bu etkinliği, şirketin ürün gamını yenileme planının bir parçası olarak öne çıkıyor. Apple, bugün gerçekleştireceği “Glowtime” etkinliğinde ise yeni iPhone modelleri, Apple Watch ve AirPods’ları tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 16 serisinin yanı sıra yeni Apple Watch 10 ve AirPods’lar gözler önüne çıkacak. Özellikle Apple Watch 10’un ciddi değişikliklerle geleceği belirtiliyor. İkinci nesil AirPods Max’in de etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Apple iPad ve Mac’lerde de önemli güncellemeler gerçekleştirecek

Bu yıl, iPhone ve Apple Watch gibi önemli ürünlerde yenilikler yaparak dikkat çeken Apple’ın, bilgisayar ve tablet kategorisinde de önemli güncellemeler yapması bekleniyor. Özellikle M4 işlemcili cihazlar, performans ve enerji verimliliği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.