ManşetlerTeknoloji

Apple iPad’e benzeyen ve dönebilen bir masaüstü cihaz üstünde çalışıyor

apple

Apple akıllı ev ürünlerini yönetebileceğiniz, ev güvenliğini denetleyebileceğiniz ve görüntülü görüşmelere katılabileceğiniz iPad benzeri bir masaüstü cihaz üzerinde çalışmaya tam gaz devam ediyor.

2026’da piyasaya sürülmesi beklenen cihazın, büyük bir ekranın etrafında hareket eden ince bir robotik kola sahip olduğu söyleniyor. Apple’ın Google Nest Hub ve Amazon’un Echo Show gibi ürünlere yanıtı olarak tanımlanan bu cihaz, aktüatörler kullanarak ekranı yukarı ve aşağı eğebilecek ve 360 ​​derece dönebilecek. Şimdilik iPadOS’un bir yan versiyonu üzerinde çalışması planlanıyor.

Apple’ın bu cihaza 2022’de yeşil ışık yaktığı, ancak milyarlarca dolarlık araba projesinden vazgeçtikten sonra çalışmalarını yoğunlaştırdığı söyleniyor. Bloomberg’in haberine göre, Apple’ın otomobil projesini yöneten ve yakın zamana kadar akıllı saat ve sağlık yazılımlarından sorumlu olan teknoloji başkan yardımcısı Kevin Lynch, yeni cihazın da geliştirilmesinden sorumlu.

Yüzlerce Apple çalışanının artık şirketin Apple Intelligence araçlarından faydalanmanın bir yolu olarak gördüğü masaüstü sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Siri ve Apple Intelligence’ın cihaz için ana kontrol yöntemleri olması bekleniyor. Sesli komutla kullanıcıların ekranı kendilerine doğru çevirmesi mümkün olacak. Bu yılın başlarında Apple’ın masaüstü cihazı da içeren bir girişim olan kişisel robotik alanına girmeyi planladığı bildirilmişti.

Ancak şirketin potansiyel müşterilerinin bu ürünü gerçekten isteyip istemeyecekleri konusunda bazı endişeleri olduğu belirtiliyor. Bu noktada Apple’ın tablet pazarında zaten güçlü bir tabana ulaştığını da hatırlatmak gerekiyor. Fiyatlandırmanın da talebi etkileyebileceği belirtiliyor. Apple’ın cihazı yaklaşık 1000 dolara satmayı planladığı konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple ürün yelpazesini genişletmeyi ve kârını artırmayı hedefliyor

Bloomberg, Apple’ın ürün yelpazesini daha da çeşitlendirmeyi ve kârını artırmayı hedeflerken üzerinde çalıştığı birkaç cihazdan birinin bu olduğunu belirtiyor. iPhone hâlâ Apple’ın gelirinin yaklaşık yarısını oluştururken, satışlar son çeyreklerde nispeten düşük kaldı. Eylül ayında gelmesi beklenen bu yılki ürün gamının, Apple’ın Apple Intelligence özellikleri gibi yazılım güncellemelerine daha fazla odaklanmasıyla nispeten mütevazı donanım yükseltmelerine sahip olması planlanıyor.

Apple’ın üzerinde çalıştığı söylenen diğer ürünler arasında akıllı gözlük ve dahili kameralı AirPods yer alıyor. Katlanabilir iPhone’lar ve iPad’ler de geliştirme aşamasındaki cihazlar arasında sayılıyor.