Teknoloji

Apple iPad’in arkasındaki logosunun duruşunu değiştirmeyi değerlendiriyor

apple ipad

iPad piyasaya çıktığında dikey olarak kullanımı önceliklendirilmiş bir cihazdı. Ancak artık Apple’ın tableti dizüstü bilgisayarın yerine geçecek bir ürün olarak pazarlıyor. Magic Keyboard gibi aksesuarlar da yatay kullanımı teşvik ediyor artırıyor. Yeni bir habere göre, Apple iPad arkasındaki logosunu da buna uygun olarak dikeyden yatay pozisyona alabilir.

Numerama’ya konuşan Apple’ın endüstriyel tasarımcılarından Molly Anderson, bu değişikliğin ileride gerçekleştirilebileceğini belirtti. Tasarımcı, iPad’in “her yöne” kullanılabilen bir cihaz olduğunu ancak son yıllarda insanların iPad’i daha çok yatay modda kullandığını dile getirdi.

Elbette bu oldukça muğlak bir cevap ama Apple çalışanları genellikle röportajlarında gerçekleşme ihtimali olmayan şeyleri söylemiyor. Bu, şirketin iPad’lerin arkasındaki Apple logosunun yönünü MacBook’larla eşleşecek şekilde değiştirmeyi düşündüğüne dair bir ipucu olabilir.

Apple 2022’de 10. nesil iPad ile ön kamerayı yatay pozisyona taşıdı

2022 yılında 10. nesil iPad’in piyasaya sürülmesiyle birlikte şirket, iPad yatay konumda tutulduğunda ön kamerayı ekranın ortasına taşıdı. Aynı durum artık her ikisi de bu ayın başında tanıtılan M2 iPad Air ve M4 iPad Pro için de geçerli. iPadOS 14.5’ten bu yana şirketin logosu, ön yükleme işlemi sırasında aygıtın tutulduğu yönle eşleşiyor. Böyle bir değişiklik yalnızca görsel olsa da iPad’i sergilemenin yeni bir yolunu temsil edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER