Teknoloji

Apple iOS 19 için kolları sıvadı, çalışmalara başladı

ios 17.2 apple ios 19

Apple geçtiğimiz ay WWDC 2024 kapsamında iOS 18‘in duyurusunu yapmıştı. iOS 18 ile kullanıcılara yeni ana ekran özellikleri, Apple Intelligence gibi yenilikler sunulacak. iOS 18’in nihai sürümü üstünde çalışmaya devam eden Apple, bir taraftan da iOS 19 hazırlıklarına başladı. Şirket iOS 19 ile birlikte macOS 16, watchOS 12 ve visionOS 3 platformları için de kolları sıvamış durumda.

Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en yeni sayısında Apple’ın 2025 model işletim sistemleri için hazırlıklara başladığını belirtti. Şirketin erken harekete geçtiği düşünülse de, Gurman Apple’ın yıllardır aynı takvimi takip ettiğini dile getirdi.

Apple iOS 19 sürümünü “Şans” kod adıyla geliştiriyor

iOS 19, “Luck” (Şans) kod adıyla hazırlanıyor. macOS 16 ise “Cheer” (Neşe) kod adını taşıyor. watchOS 12’nin kod adı “Nepali” olarak belirlenirken, visionOS 3 de “Discovery” (Keşif) kod adıyla geliştiriliyor.

Apple’ın iOS 19 ve diğer işletim sistemleriyle ilgili olarak önümüzdeki dönemde yeni bilgilerin gün yüzüne çıkması bekleniyor. Ancak bunun öncesinde 2024 sürümlerinden daha net haberler gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER