Teknoloji

Apple iOS 17’de kalmak isteyenlere güvenlik güncellemeleri sunacak

ios 17.6 apple ios 17

Apple, iOS 18’i 16 Eylül’de halka sunacağını açıklamıştı. Güncelleme, birçok yeni özellik getirse de bazı kullanıcılar, uygulama uyumluluğu veya hatalardan kaçınmak için bu güncellemeyi hemen yüklemek istemeyebilir. Apple, bu durumu göz önünde bulundurarak, kullanıcılara iOS 17 sürümünde kalma ve güvenlik güncellemelerini almaya devam etme seçeneği sunacak.

Pazartesi günü iOS 18.0 RC (Release Candidate) sürümünü geliştiricilere ve beta test kullanıcılarına sunan Apple, aynı zamanda iOS 17.7 RC sürümünü de yayınladı. Bu güncelleme yeni özellikler getirmese de iOS 17 için güvenlik yamaları ve hata düzeltmeleri içeriyor.

Apple’ın büyük olasılıkla iOS 18.0 ile birlikte iOS 17.7’yi de aynı anda yayınlayacağı tahmin ediliyor. Kullanıcılar, iPhone ve iPad Ayarlar uygulamasında her iki güncellemeyi de görerek, iOS 17’de güvenlik yamalarıyla kalmayı veya yeni özellikler ile iOS 18’e geçmeyi tercih edebilecekler. Apple’ın daha önce de benzer bir seçenek sunduğunu belirtmek gerekiyor.

Apple geçtiğimiz yıl da iOS 17 sonrasında iOS 16 için güvenlik yaması sunmaya devam etmişti

Apple, geçtiğimiz yıl da iOS 17’yi yayınladıktan sonra bir süre daha iOS 16 için güvenlik yamaları sunmaya devam etmişti. Ancak bir noktadan sonra bu yamalar, sadece iOS 17’ye güncellenemeyen cihazlar için çıkmaya başladı. iOS 18, iOS 17 ile uyumlu tüm iPhone modelleri ile çalıştığı için Apple, birkaç ay içinde iOS 17 güncellemelerini durduracaktır.

Bu seçeneğin mevcut olması, iOS 18’e tam uyumlu olmayan uygulamalara güvenen kullanıcılar için hatalardan kaçınmak açısından faydalı olacaktır.

Apple, iOS 18 ile birlikte önümüzdeki hafta iPadOS 18, watchOS 11, tvOS 18, visionOS 2 ve macOS Sequoia sürümlerini de yayınlayacak.