ManşetlerTeknoloji

Apple Intelligence için ücretli abonelik paketi gündemde

apple intelligence

Apple bu yılki pazarlama stratejisini büyük ölçüde yapay zeka veya diğer adıyla Apple Intelligence üstüne kuruyor. Şirket, yapay zeka özellikleri paketini haziran ayında iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia ile birlikte gözler önüne çıkarmıştı. Söz konusu işletim sistemlerinin sonbaharda yayınlanmasının ardından da Apple Intelligence’ın beta süreci devam edecek. Ancak iPhone 15 Pro, Pro Max ve muhtemelen iPhone 16 serisi gibi cihazlarda Apple Intelligence’a ücret ödemeden erişilebilecek. Mac ve iPad tarafında ise kullanıcıların Apple’ın M serisi işlemcilerinden birine ihtiyacı olacak.

Ancak Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Apple’ın yapay zeka özellikleri sonsuza kadar ücretsiz olmayabilir. Apple hakkındaki isabetli haberleriyle tanınan Gurman’a göre, yakın gelecekte Apple Intelligence’ı iki kademeye ayrılmış şekilde görebiliriz.

Bu kademelerden biri ücretsiz olmaya devam edecek. Ancak burada sınırlı bir özellik seti sunulacak. Apple kullanıcılarının yapay zekanın tüm yeteneklerinden yararlanması için Apple Intelligence+ adını taşıyabileceği söylenen ücretli kademeye geçiş yapması gerekecek.

Apple Intelligence, Apple’ın gelecek stratejisinin önemli bir parçası

Bu, diğer tüm Apple “+” hizmetleri gibi bir abonelik planı olacak ve Apple’ın, insanların cihazlarını eskisinden çok daha geç yenilemesi yönündeki son trende karşı koymasını sağlayacak. Şketin cihaz satışından daha az, hizmetlerden daha fazla para kazanması bekleniyor ve Apple Intelligence bu stratejinin önemli bir parçası gibi görünüyor.

Üstelik Apple, App Store aracılığıyla üçüncü taraf hizmetlere yapılan aboneliklerden aldığı kesintiye benzer şekilde, cihazlarına entegre ettiği her AI iş ortağından abonelik gelirinden bir pay almayı planlıyor.

Bu haber, Apple’ın gelecekteki gelir akışını nasıl gördüğüne dair ilginç bir bakış sunuyor. Her ay ödediği abonelik ücretlerinden sıkılanları gelecekte daha sıkıntılı zamanların beklediği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER