Teknoloji

Analistlerden Apple Intelligence’ın aylık ücreti için ilginç iddia

apple intelligence

Apple’ın yapay zekâ yorumu olan “Apple Intelligence” haziran ayının ilk günlerinde WWDC 2024’te duyurulmuştu. Normal şartlar altında yeni iPhone’lar ve iOS 18 ile birlikte kullanıma sunulması planlanan yapay zekânın çıkışı, ekim ayında yayınlanacak iOS 18.1’e ertelenmişti.

Samsung’un Galaxy AI yapay zekâ özelliklerini bir yılın ardından ücretli hâle getireceği biliniyor. Apple’ın da benzer bir yaklaşım uygulaması muhtemel görünüyor. Şirketin nasıl bir fiyatlandırma yapacağı da şimdiden analistlerin gündemine girmiş durumda.

CNBC’nin haberine göre, pek çok analist Apple’ın yapay zekâ seti için aylık 20 dolar civarında bir abonelik ücreti talep etmesini öngörüyor. Apple’ın bunu bir Apple One paketi içinde sunması da öngörüler arasında yer alıyor.

Bunun bir sızıntı veya dedikodu olmadığını belirtmekte fayda var. CNBC’nin konuştuğu analistler, Apple’ın yapay zekâ seti için ne kadar aylık ücret talep edebileceği konusunda öngörüde bulunuyor.

Apple’ın Apple Intelligence için ayda 20 dolar istemesi sürpriz olmayacaktır

Bunlar spekülasyondan ibaret olsa da, Apple’ın yapay zekâ için aylık 20 dolar civarı bir para talep etmesi de pek şaşırtıcı olmayacaktır. Cupertino merkezli şirketin “üst segment” şöhretini koruma konusundaki hassasiyetinde yüksek fiyat politikası da önemli bir rol oynuyor.

İLGİLİ HABERLER