ManşetlerTeknoloji

İlk Apple Intelligence özellikleri 28 Ekim’de gelecek

apple intelligence

Apple’ın yeni yapay zeka destekli özellikleri, 28 Ekim’de kullanıcılara sunulmaya başlanacak. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, bu tarihte Apple iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 güncellemelerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu güncellemeler, iPhone 16 ve diğer Apple cihazlarına Apple Intelligence özelliklerini getirecek. Şirket, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada bu özelliklerin ekim ayında geleceğini duyurmuştu, ancak kesin bir tarih vermemişti.

İlk dalga Apple Intelligence özellikleri arasında metin düzenleme ve özetleme aracı olan Writing Tools, Mail, Notlar ve Pages gibi uygulamalarda kullanılacak akıllı ses kaydı ve transkripsiyonlar yer alacak.

Ayrıca Fotoğraflar uygulamasına eklenen yeni Hatıralar (Memories) özelliği de büyük bir yenilik olarak karşımıza çıkacak. Bu özellik, galerideki görüntülerle film yapmayı kolaylaştıran bir düzenleme aracı olarak tasarlandı. Bunun yanı sıra, Clean Up isimli başka bir özellik de fotoğraflardan arka plandaki istenmeyen nesneleri kaldırabilecek.

Diğer Apple Intelligence özellikleri kademeli olarak sunulacak

ChatGPT entegrasyonu ve Genmoji gibi diğer dikkat çekici özelliklerin ise iOS 18’in ilerleyen versiyonlarıyla gelmesi bekleniyor. Bu özelliklerin yıl sonu ve 2025’in başlarına kadar aşamalı olarak kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor.