ManşetlerTeknoloji

Apple’dan 2026’da iki katlanabilir cihaz gelecek

apple

Apple’ın katlanabilir cihazlarıyla ilgili söylentiler son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Şirketin istiriye kabuğu tasarımına sahip bir katlanabilir telefon ve açıldığında ekran büyüklüğü 18.8 inç olan iPad/MacBook melezi bir cihaz üstünde çalıştığı konuşuluyor. Apple konu hakkında resmi bir açıklama yapmasa da, bu yöndeki haberlere yenileri eklenmeye devam ediyor.

Söz konusu paylaşımların en yenisi analist Jeff Pu’dan geldi. Pu, Apple’ın ilk olarak iPad/MacBook melezi cihazı kullanıcıların karşısına çıkarmasının daha olası göründüğünü belirtti. Bu cihazın çıkışı için 2026’nın ikinci çeyreği işaret ediliyor.

Katlanabilir iPhone’un çıkışı ise büyük ihtimalle 2026’nın sonlarını bulacak. Apple’ın bu telefonu sonbahar aylarında iPhone 18 serisiyle birlikte tanıtması ve telefonun yıl sonunda satışa sunulması muhtemel görünüyor.

Apple takvime bağlı olarak ilerliyor

Bu analizde kullancılara daha net tarihler verilmiyor. Ancak Jeff Pu’nun genel olarak hazırlıklar konusunda iyimser mesajlar vermesi dikkat çekiyor. Apple’ın hâlâ takvime bağlı şekilde ilerlediğini belirten Pu, şirketin katlanabilir iPhone’un ekran tedariği için gerekli anlaşmaları yaptığının altını çizdi.

Yine de, 2026’ya kadar çok fazla şeyin değişebileceğini de unutmamak gerekiyor. Bütün bunlar nedeniyle şu an için fazla heyecanlanmamakta fayda var.