Teknoloji

Apple 2027’de akıllı gözlük ve kameralı AirPods çıkarabilir

apple akıllı gözlük

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Apple, yeni görsel zeka temelli ürünler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Apple, Meta’nın Ray-Ban iş birliğiyle geliştirdiği akıllı gözlüğe benzer gözlük ve kameralı AirPods üzerinde çalışıyor. Ancak bu ürünlerin en erken 2027’de piyasaya sürülmesi bekleniyor, hatta bu tarihin bile kesin olmadığı belirtiliyor.

Habere göre, göre Apple, Apple Vision Pro’nun geliştirilmesine harcanan milyarlarca dolarlık Ar-Ge yatırımının bir kısmını geri kazanmak istiyor. Bu doğrultuda görsel zeka teknolojisini daha fazla ürüne entegre etmeyi hedefliyor. Daha önce iPhone 16’nın kamera kontrolü özellikleri ile görsel zeka duyurulmuştu. Şirketin bir sonraki adımının bu teknolojiyi gözlük formuna taşıması olduğu belirtiliyor.

Apple’ın piyasaya sürmeyi planladığı gözlük tam anlamıyla artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü olmayacak. Bunun yerine, kameralar, hoparlörler ve mikrofonlar gibi donanımlarla donatılmış akıllı gözlük olacak. Bu konsept, Meta’nın Ray-Ban ile geliştirdiği ve oldukça popüler hale gelen gözlüğüne benziyor. Meta, bu gözlüğü 299 dolardan başlayan fiyatlarla satıyor, ancak farklı fiyat seçenekleri de mevcut.

Apple yeni akıllı gözlük ile birlikte kameralı AirPods fikrini de değerlendiriyor

Apple’ın ayrıca kameralı AirPods planları da halen gündemde. Daha önce de rapor edilen bu ürünün neden gözlük yerine tercih edileceği konusunda belirsizlikler bulunuyor. Dışa dönük kameraların AirPods gibi bir ürün için uygun olup olmadığı da sorgulanıyor, ancak Apple, görsel zeka özelliklerini farklı form faktörlerinde denemeye devam ediyor.