Teknoloji

Apple, AirPods ve bazı Beats cihazları için yeni yazılım güncellemeleri yayınladı

airpods pro

Apple, salı günü neredeyse tüm AirPods modelleri ve bazı Beats cihazları için yeni yazılım güncellemelerini dağıtıma çıkardı. Bu güncelleme, kullanıcı deneyiminde önemli iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri getiriyor olabilir.

Apple’ın yeni güncellemeleri hangi cihazları kapsıyor?

AirPods Max, AirPods 2, AirPods 3 ve orijinal AirPods Max, 6A326 yapı numarasıyla bir yazılım güncellemesi aldı. Orijinal AirPods, 6.8.8 yazılım sürümüne, AirPods Pro 2 ise 6.8.8 güncellemesine kavuştu. Aynı zamanda, Beats Fit Pro ve Powerbeats Pro için de 6F8 yapı numarasına sahip bir güncelleme yayınlandı.

Apple, bu son yazılım güncellemesi için herhangi bir yayın notu yayınlamadı, bu da güncellemenin muhtemelen küçük hata düzeltmeleri ve diğer kalite iyileştirmelerini içerdiği anlamına geliyor. iOS 18‘in çıkışı ile bu yılın sonlarında daha kapsamlı bir firmware güncellemesi bekleniyor.

AirPods yazılımı nasıl güncellenir?

Yeni yazılım güncellemesi otomatik olarak yüklenir, çünkü kullanıcıların güncellemeyi manuel olarak zorlamasına olanak tanıyan bir mekanizma bulunmuyor. AirPods bir şarj kutusunda ve bir iOS cihazına bağlı olduğu sürece, yazılım güncellemesi kendiliğinden yüklenir.

AirPods yazılımı versiyonu nasıl kontrol edilir?

AirPods kullanıcıları, Ayarlar uygulaması içinde ses aksesuarlarının mevcut firmware’ini kontrol edebilirler:

  1. Ayarlar uygulamasını açın
  2. Genel‘i seçin
  3. Hakkında‘yı seçin
  4. AirPods cihazınıza bağlı ve aktif durumdayken sayfada kaydırdığınızda AirPods’unuzu göreceksiniz, buna tıklatın.
  5. İlgili cihaz bilgilerini gösteren bir ekran karşınıza çıkacak.

Apple’ın bu güncellemesi, neredeyse tüm AirPods modelleri ve seçili Beats cihazları için hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri vaat ediyor. Kullanıcılar, güncellemelerin otomatik olarak yüklendiğinden emin olmak için cihazlarını düzenli olarak şarj etmeli ve iOS cihazlarına bağlı tutmalıdırlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER