Teknoloji

Google Android uygulamaları için promosyon kodu dağıtımına izin veriyor

android uygulama güncelleme

android uygulamalari

Android uygulamaları için geliştiricilerin promosyon kodu dağıtması daha önce rastlanan bir durum değil. Google’ın böyle bir imkan sunmaması, mevcut durumun temelini oluşturuyor. Ancak yakında Android platformunda da promosyon kodlarını görmeye başlayacağız gibi gözüküyor.

Google’ın Geliştirici Konsolu’nda bulunan bir sayfa, geliştiricilere nasıl promosyon kodu oluşturabileceklerini ve uygulamalarını bu kodların kullanımına nasıl hazır hâle getirebileceklerini anlatıyor. Sayfada yazan detaylara göre, kodlar uygulama ve uygulama içi ekstraları satın almak için kullanılabilecek. Ancak uygulama içi aboneliklerde geçerli olmayacak.

Geliştiriciler çeyrek başına 500 kod oluşturabilecek ve bu kodların bir sonraki çeyreğe devri mümkün olmayacak. Dileyen geliştiriciler, kodları için bir son kullanma tarihi de belirleyebilecek.

Android uygulama geliştiricilerinin kodlarının önemli bir kısmını, tıpkı iOS geliştiricileri gibi, son kullanıcılara ulaştıracağını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Ancak yıllık promosyon kodunda maksimum limitin 2000 olması, dağıtılan kodların hızla tükenmesine yol açabilir.