Android telefon pazarı sürekli olarak yeni üyelerin katılmasıyla genişliyor. Farklı fiyat kategorilerinde çok sayıda seçeneğin bulunduğu Android ekosistemi, son derece büyük bir kitleye hitap ediyor. Yeni yılı yeni bir Android telefonla karşılayanların cihazlarına indirebileceği en iyi ve kullanışlı uygulamalardan bazılarını sizler için sıraladık.
1Password/ Lastpass
Günümüzde bir şifre yönetimi uygulaması kullanmak, akıllı telefon sahiplerinin hayatlarını fazlasıyla kolaylaştırıyor. İlk etapta bu uygulamalara alışmak biraz zaman alsa da, her şeyin oturmasıyla birlikte söz konusu uygulamalar kullanıcılarını farklı şifreleri akıllarında tutmasına yardımcı oluyor. Farklı şifreler oluşturmanın kolaylaşması, her bir platform için özel ve güçlü bir şifre oluşturmayı da mümkün kılıyor. 1Password ve Lastpass, bu konuda Android kullanıcılarının önünde duran en iyi iki seçenek olarak öne çıkıyor.
Google Files
Google Files, Android kullanıcılarının cihazlarında aradıkları dosyayı mümkün olan en kolay şekilde bulmalarını sağlayan uygulamaların başında geliyor. İndirilenler, ses dosyaları ve videolar için farklı kategorileri bulunan Google Files, eski dosyaları öne çıkarma gibi ekstra özelliklerinin sayesinde de rakip ve muadillerine kıyasla avantaj kazanmayı başarıyor.
Clue
Clue; kadınların regl takvimlerini takip etmelerine yardımcı olan, sade tasarımı, cinsiyetsiz dili ve ikonlarıyla da takdiri hak eden bir uygulama. Uygulamanın geliştiricisi, kullanıcı verilerinin satılmadığının altını çiziyor. Ancak kullanıcı verileri dönem dönem anonimleştirilmiş bir şekilde araştırmacılarla paylaşılıyor. Clue ücretsiz bir uygulama olsa da, bazı ekstra imkânlardan yararlanmak isteyenler için uygulama içi abonelik seçeneği mevcut.
İnternette veya sosyal medyada dolaşırken karşınıza ilginç görünen ancak o anda okumaya zamanınızın ya da isteğinizin olmadığı makaleler çıkabiliyor. Pocket bu içerikleri daha sonra okuyabilmek için saklamanın en pratik yöntemleri arasında yer alıyor. Pocket’ın saklanan içerikleri cihaza kaydetmesi, bu içeriklere çevrimdışıyken de erişmeyi mümkün kılıyor. Kısacası ana ulaşım aracı metro olanlar için Pocket, oldukça yararlı bir uygulama. Ancak metroyu kullanmayanların da Pocket sayesinde okuma listelerini organize etmeleri kolaylaşıyor.
TickTick
İşlerini “yapılacaklar listesi” kullanarak organize etmeyi sevenler için bu fonksiyonu sunan uygulamalar, telefonların olmazsa olmazları arasında bulunuyor. TickTick görsel açıdan bu grubun en parlak uygulaması olmasa da, basit ve esnek yapısı rakiplerinin arasında sıyrılmasını sağlıyor. Farklı platformlarda da kullanılabilmesi ve platformlar arasında eş zamanlama yapabilmesi de TickTick’in kullanışlılığını artıran noktalar arasında bulunuyor.
Otter
Android platformunun standart bir ses kaydetme uygulaması bulunmuyor. Cihaz üreticileri telefonlara kendi çözümlerini yerleştirse de; düzenli olarak görüşmelerini, toplantılarını veya röportajlarını kaydedenler daha kapsamlı bir çözüme ihtiyaç duyuyor. Otter, bu konuda ihtiyaç duyulan çözüm olarak öne çıkıyor.
Pocket Casts
Pocket Casts, çok uzun zamandır Android platformundaki en iyi podcast uygulamaları arasında yer alıyor. Bu yıl ücretsiz hâle gelen uygulamada bazı “premium” özelliklere erişmek için aylık abonelik paketine geçiş yapmak gerekebiliyor. Temiz arayüzüyle podcast’lerin kapak fotoğraflarını öne çıkaran Pocket Casts, podcast dinlemeyi seven Android cihaz sahiplerinin indirmesi gereken uygulamalar arasında başı çekiyor.
Microsoft Outlook
Gmail geçtiğimiz yıllara göre hatırı sayılır ölçüde gelişmiş olsa da, her gün onlarca e-posta alanlar için hâlâ daha iyi seçenekler mevcut. Microsoft Outlook da bu seçenekler arasında en yeteneklilerden biri olarak öne çıkıyor.