Teknoloji

Android 15’in dağıtımı ekim ayının ortasında başlayacak

android 15

Google, Android 15 kodunu Android Açık Kaynak Projesi’ne (AOSP) çoktan göndermiş durumda, ancak desteklenen Pixel cihazlarına henüz bir güncelleme yayımlamadı. Bu güncellemenin önümüzdeki ay geleceği söylentileri dolaşıyordu ve bugün nihayet olası bir çıkış tarihi ortaya çıktı.

Yeni bir habere göre, Google, Pixel cihazları için en yeni Android güncellemesini 15 Ekim’de over-the-air (OTA) yöntemiyle dağıtmaya başlayacak. Ancak bu rapor, bu tarihe kadar önemli hatalar bulunursa planların değişebileceğine dair bir uyarı da içeriyor. Google’ın hemen ardından diğer Android cihaz üreticilerinin de dağıtım sürecine başlaması bekleniyor.

Android 15 dağıtımı hangi cihazlarla başlayacak?

En yeni Android sürümü, Pixel 6 ve daha yeni cihazlar için kullanıma sunulacak. Google’ın AOSP’ye kıyasla gecikmeli bir şekilde güncellemeyi yayımlaması, umarız ki ortaya çıkacak sürümün tamamen optimize edilmiş ve büyük sorunlardan arındırılmış olmasını sağlayacaktır.

En yeni Android sürümü ayrıca ağustos ayında duyurulan yeni Pixel 9 cihazlarına da gelecek. Google, bu yıl Pixel 9’u Ekim ayı yerine ağustos ayında tanıtarak geleneksel lansman takviminden sapmıştı. Pixel 9 modelleri, ilk günden itibaren Android 14 ile piyasaya sürüldü ve diğer tüm desteklenen Pixel cihazlar gibi ekim ayı itibarıyla Android 15’e güncellenecek.