Teknoloji

Amazon tüm birimleriyle üretici yapay zekâ üstünde çalışıyor

amazon.com.tr amazon oyun

Amazon’un yılın ikinci çeyreğine ait finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Andy Jassy, şirketin tüm birimlerinin çok sayıda üretici yapay zekâ girişiminin olduğunu belirtti. Şirket AWS aracılığıyla çok sayıda üretici yapay zekâ uygulaması için altyapı ve hizmetler sunuyor.

Konuşmasında AWS ile sağlanan imkanlara değinen Jassy, yapay zekânın şirketin tamamı için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi: “(Yapay zekâ) operasyonları ve çeşitli işletmeleri nasıl yürüttüğümüz konusunda daha uygun maliyetli ve akıcı olmamıza yardımcı olan şeylerden, sunduğumuz her müşteri deneyiminin mutlak kalbine kadar uzanıyor. Bu, Mağazalar işimiz için doğru, AWS işimiz için doğru, reklamcılık işimiz için doğru, tüm cihazlarımız için doğru. Cihazlar tarafında Alexa ile ilgili olarak ne üzerinde çalıştığımızı hayal edebilirsiniz. Yapay zekâ yaptığımız işin merkezinde yer alacak. Bizim için önemli bir yatırım ve odak noktası.”

Amazon’un bu girişimlerinden bazılarılarıyla yakında tanışmak mümkün olabilir. 20 Eylül’de yeni cihazları için bir etkinlik düzenleyecek olan şirketin burada Alexa için üretici yapay zekâ odaklı bazı yenilikler duyurması muhtemel görünüyor. Şirketin daha önce verdiği bir iş ilanı da arama servisinin “etkileşimli konuşma deneyimi” ile geliştirilmesinin amaçlandığını göstermişti.

Yapay zekâ sadece Amazon CEO’sunu heyecanlandırmıyor

Amazon CEO’su Andy Jassy, son çeyrek sonuçlarını açıklarken yapay zekâ konusuna özellikle değinen tek CEO değil. Apple CEO’su Tim Cook da yapay zekâ ve makine öğrenmesi için “neredeyse yaptığımız her üründe var” ifadesini kullanmıştı. Google CEO’su Sundar Pichai, “Üretici Arama Deneyimi” için “aramanın sıradaki büyük evrimi” derken, Meta CEO’su Mark Zuckerberg de şirketin yeni geniş dil modeli LLaMA 2 ile çalışan kreatif araçlar ve yapay zekâ özellikleri geliştirdiğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER