EğlenceTeknoloji

Amazon Prime Video’ya daha fazla reklam geliyor

amazon prime video inceleme

Amazon, Prime Video platformuna daha fazla reklam eklemeyi planlıyor. The Financial Times’ın haberine göre, bu reklam artışı gelecek yılın başlarında yürürlüğe girecek. Şirketler, kullanıcı deneyimini bozma pahasına daha fazla gelir elde etmenin yeni yollarını bulmaya devam ediyor. Bu hamle, Amazon’un yaklaşık bir yıl önce Prime Video’ya zorunlu reklam eklemesinden sonra geliyor.

Artık büyük tüm yayın platformları, abonelik ücreti karşılığında reklam gösteriyor ve bu durum kullanıcıların tepki göstermesine neden oluyor. Ancak Amazon’un yeni reklam yerleşimlerinin ne zaman ve hangi sıklıkla görüneceği henüz belli değil. Özellikle modern dizilerin reklamlar için optimize edilmemesi, bu reklamların bölümler arasında rastgele yerleştirileceği anlamına geliyor.

Reklamlar, Amazon için önemli bir gelir kaynağı haline gelmiş durumda. Prime Video abonelikleri zaten ücretli olmasına rağmen, reklamsız izleme seçeneği için kullanıcıların ekstra ücret ödemesi gerekiyor. Şirket, Eylül ayında yapılan bir tanıtım etkinliğinde, 1,8 milyar dolardan fazla reklam taahhüdü aldığını açıklamıştı. Bu rakam, şirketin kendi hedeflerinin üzerine çıktı. Ayrıca Prime Video’nun reklam destekli versiyonu, yalnızca Birleşik Krallık’ta aylık 19 milyon kullanıcıya ulaşıyor. ABD’de ise bu sayı 100 milyonun üzerinde.

Prime Video Uluslararası Başkan Yardımcısı Kelly Day, The Financial Times’a yaptığı açıklamada, platformun başlangıçta “çok hafif” bir reklam yüküyle başladığını, bu sayede kullanıcıların reklamlara aşamalı olarak alışmasını sağladıklarını belirtti. Day, “Bu adımın biraz alışılmadık bir yaklaşım olduğunu biliyorduk, ancak beklediğimizden daha iyi sonuçlar aldık,” dedi. Ayrıca, reklamlara geçiş sonrasında kullanıcıların hizmeti iptal etme ya da aboneliklerini sonlandırma oranında ciddi bir artış yaşanmadığını da ekledi.

Amazon Prime Video için etkileşimli reklam deneyimi hazırlıyor

Amazon, Prime Video izleyicilerinin video akışı sırasında bir ürünü doğrudan sepetlerine eklemelerine olanak tanıyacak etkileşimli bir reklam deneyimi de hazırlıyor. Bu özellik, hem fiziksel uzaktan kumandalarla hem de uygulama üzerinden kullanılabilecek.