ManşetlerTeknoloji

Amazon’ın yeni Kindle serisi ilk renkli Kindle modeliyle kullanıcıların karşısına çıktı

amazon kindle

Amazon, yeni Kindle serisiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Şirket, ilk renkli ekranlı Kindle modeli de dahil olmak üzere dört yeni e-kitap okuyucuyu tanıttı. Bu yeni cihazlar arasında Colorsoft Signature Edition, Kindle Scribe, geliştirilmiş Paperwhite ve giriş seviyesi bir Kindle bulunuyor.

Amazon’un ilk renkli ekranlı Kindle modeli olan Colorsoft Signature Edition, kullanıcıların kitap kapakları ve işaretlenen metinlerde zengin ve kağıt benzeri bir renk deneyimi yaşamasını amaçlıyor. Görüntüler, piksel bozulması endişesi olmadan yakınlaştırılabiliyor ve hem standart hem de canlı renk stillerinde sunuluyor. Suya dayanıklı yapısı, hızlı sayfa geçişleri, kablosuz şarj desteği ve 8 haftaya kadar batarya ömrü gibi özellikler cihazın öne çıkan detayları arasında. Ayrıca nitrit LED’lerle donatılmış yeni bir ışık kılavuzu da bulunuyor. Cihaz, 279,99 dolarlık fiyat etiketiyle 30 Ekim’de satışa sunulacak.

Yeni Kindle Scribe modeli, sadece bir e-okuyucu değil aynı zamanda dijital bir not defteri olarak da kullanılabiliyor. Amazon’un Premium Pencil adlı kalemi ile kullanılan 300 ppi çözünürlükteki ekran, kağıt üzerine yazı yazma hissini yaşatacak şekilde tasarlanmış. Kalemin yumuşak uçlu silgi özelliği de mevcut.

Kindle Scribe, sadece not alma değil, aynı zamanda “bir tür kitap yazma deneyimi” de sunuyor. Active Canvas adı verilen bu özellik, kitap sayfalarına doğrudan not eklemeyi mümkün kılıyor. Bu notlar, sayfanın akışına uygun şekilde yerleştirilebiliyor ve yan panelde eklenen notlar daha sonra gizlenebiliyor. Entegre yapay zeka destekli not defteri, sayfaları özetleyerek kullanıcıya daha hızlı ve verimli bir not alma deneyimi sunuyor. Ayrıca, notlar el yazısı stilinde hazırlanarak dışa aktarılmak üzere düzenlenebiliyor.

399,99 dolarlık fiyat etiketiyle sunulacak olan Kindle Scribe, 4 Aralık’ta teslim edilmeye başlanacak. Cihaz için ön siparişler ise bugünden itibaren alınmaya başlandı.

Amazon yeni Kindle Paperwhite’ın hızına dikkat çekiyor

Amazon’un en popüler Kindle modeli olan Kindle Paperwhite, “şimdiye kadarki en hızlı Kindle” olarak tanımlanıyor. Önceki nesillere göre daha ince bir yapıya sahip olan yeni Paperwhite, 7 inçlik geniş ekranı ve üç aya kadar batarya ömrü ile dikkat çekiyor. Ayrıca, suya dayanıklı yapısı ve 16 GB depolama alanı ile kullanıcıya daha geniş bir kullanım alanı sunuyor.

Kindle Paperwhite, 159,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda. Ek olarak, 32 GB depolama alanı, kablosuz şarj ve otomatik ışık ayarı özelliklerine sahip Kindle Paperwhite Signature Edition ise 199,99 dolara satılıyor.

amazon kindle

Bunun yanı sıra, giriş seviyesi bir model olarak sunulan yeni Kindle, 109,99 dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor. Sadece 5,6 ons ağırlığında olan bu cihaz, yansıma yapmayan 300 ppi çözünürlüklü bir ekrana, daha hızlı sayfa geçişlerine ve 16 GB depolama kapasitesine sahip. Tek elle rahatlıkla kullanılabilecek kadar hafif olan bu Kindle, arka cebe bile kolayca sığabiliyor.