Teknoloji

AirPods Pro 2 en uygun fiyatlı işitme cihazı oldu

airpods pro 2

Apple, pazartesi günü gerçekleştirdiği büyük etkinlikte, AirPods Pro 2 için bir yazılım güncellemesiyle gelecek yeni “İşitme Cihazı” modunu duyurmuştu. Bu yeni özellik, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onay aldı ve bu onay, özelliğin kullanıma sunulmasının önünü açtı.

Bu gelişme, AirPods Pro 2’yi piyasadaki en uygun fiyatlı işitme cihazlarından biri haline getiriyor. Üstelik bu cihazlar, yalnızca işitme desteği sağlamakla kalmayıp, müzik dinlemek ve medya içeriklerini oynatmak için de oldukça başarılı bir kulaklık olarak öne çıkıyor.

AirPods Pro 2’deki İşitme Cihazı işlevi, kullanıcıların ya AirPods Pro 2 ve iPhone aracılığıyla anında gerçekleştirilen bir işitme testiyle ya da bir işitme sağlığı uzmanının hazırladığı odyogram ile çalışacak. Test ya da odyogram sonucuna göre yapılan ayarlamalar, cihazdaki tüm sesli içeriklere otomatik olarak uygulanacak. Yani yalnızca “şeffaf mod” değil, müzikler, filmler, podcast’ler ve diğer tüm içerikler bu ayarlarla optimize edilecek.

AirPods Pro 2 İşitme Cihazı özelliği, 100’den fazla ülkede kullanıma sunulacak

Apple, İşitme Cihazı özelliğinin gelecekte 100’den fazla ülke ve bölgede kullanıma açılacağını belirtiyor. Ancak bu özellik, yalnızca iOS 18 işletim sistemi ile uyumlu olacak. Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 18 ise 16 Eylül’den itibaren indirilebilir olacak.