Teknoloji

Özel kılıfla tüm AirPods modelleri USB-C desteğine kavuşuyor

airpods

AirPods kullanıcıları için Lightning portunu USB-C’ye yükseltmenin maliyetli veya karmaşık bir işlem olması artık geçmişte kaldı. Mühendis Ken Pillonel, eski AirPods modellerine kolayca takılabilen ve USB-C şarj portu ekleyen akıllı bir kılıf geliştirdi. Bu çözüm, AirPods’unuzu tamamen değiştirmeye gerek kalmadan pratik bir USB-C yükseltmesi sunuyor.

Dayanıklı ve esnek 3D baskılı plastikten üretilen bu koruyucu kılıflar, AirPods’un şarj kutusuna yaklaşık 10 saniyede takılabiliyor. Kılıfın dışındaki USB-C portu, gizli bir elektronik sistem aracılığıyla AirPods’un Lightning portuna güç iletirken, kılıfın kolayca çıkarılabilir olması sayesinde Lightning porta doğrudan erişim de mümkün. Bu yenilikçi çözüm, AirPods sahiplerine büyük bir kolaylık sağlıyor.

Pillonel’in geliştirdiği bu koruyucu kılıflar, USB-C’ye yükseltilmemiş AirPods 1, 2, 3 ve orijinal AirPods Pro ile uyumlu. Yeni piyasaya sürülen dördüncü nesil modellerde zaten USB-C portu bulunuyor, dolayısıyla bu model için bir yükseltme gerekmiyor. Aynı şekilde, geçen yıl Apple tarafından USB-C ile güncellenen AirPods Pro 2’nin Lightning portuna sahip versiyonu da bu kılıflarla uyumlu. Apple, AirPods Pro 2 için USB-C şarj kutusunu 99 dolara satıyor ancak Pillonel’in USB-C kılıfları, 30 ile 40 dolar arasında bir fiyatla satılıyor.

Bu akıllı kılıfı satın almadan önce, AirPods’un şarj kutusundaki model numarasını kontrol ederek, kılıfın desteklediği sürümlerle uyumlu olup olmadığından emin olmak gerekiyor. Bu sayede, uyumluluk sorunu yaşamadan ürününüzü güvenle kullanabilirsiniz.

AirPods Max için farklı bir alternatif var

AirPods Max kullanıcıları için ise Pillonel daha farklı bir çözüm sunuyor. Apple’ın USB-C portuna sahip yeni Max modelinin 549 dolarlık yüksek fiyat etiketini ödemek istemeyen kullanıcılar için Pillonel, orijinal Max’in Lightning portuna takılan ve kulaklığın sağ tarafında aşağıya doğru sarkan bir USB-C adaptörü geliştirdi. Kılıflar kadar zarif olmasa da bu adaptör, dışarıda kulaklık kullanırken göze çarpmayacak kadar küçük ve pratik.

Ken Pillonel, birkaç yıldır Apple’ın kendi Lightning portu politikasına karşı çalışmalar yürütüyor. USB-C’nin yaygınlaşmasının ardından, Lightning portunun gereksiz hale geldiğini savunan Pillonel, 2021 yılında iPhone X’i USB-C’ye yükseltmek için açık kaynaklı bir tasarım paylaştı. Ardından,AirPods veMax için de benzer USB-C yükseltme çözümleri sundu. Pillonel, Apple’ın kablosuz kulaklıklarını USB-C’ye dönüştürmek için kendi başınıza uygulayabileceğiniz elektronik kitler de satıyor, ancak bu yeni kılıflar ve adaptörler, hiçbir donanım değişikliği veya lehimleme gerektirmiyor.