ManşetlerTeknoloji

Apple, iki farklı AirPods 4’ü sonbaharda piyasaya sürmeye hazırlanıyor

airpods 4

Yeni bir AirPods bekleyenlerin en azından sonbahara kadar sabretmeleri gerekecek gibi görünüyor. Bloomberg‘in teknoloji muhabiri Mark Gurman’a göre, Apple tedarikçileri mayıs ayından itibaren iki farklı ve yeni AirPods 4 modelinin üretimine başlayacak. Bu üretim takvimine dayanarak, kulaklıkların eylül veya ekim aylarında piyasaya sürülmesini bekleniyor.

Gurman, her iki dördüncü nesil AirPods modelinin de daha iyi bir uyum sunan yeni bir tasarıma, geliştirilmiş ses kalitesine ve USB-C portuna sahip yenilenmiş bir şarj kutusuna sahip olacağını öngörüyor. Daha üst düzey modelde ise aktif gürültü engelleme özelliği ve Find My konum takibi için ses çalabilen bir hoparlörün şarj kutusunda yer alacağı belirtiliyor.

Apple, iki yeni AirPods 4 modelini piyasaya sürdükten sonra ikinci ve üçüncü nesil AirPods‘ları piyasadan kaldırmayı planlıyor. Gurman, yeni AirPods Pro’nun en erken gelecek yıl piyasaya sürülmesini beklemiyor, ancak mevcut modellerin iOS 18 ile yeni bir işitme yardım modu alacağını söylüyor. Ayrıca, Apple’ın AirPods için bir işitme testi özelliği üzerinde çalıştığı da ekleniyor.

Apple’ın iki yeni AirPods 4 modeliyle birlikte, kablosuz kulaklık pazarında liderliğini pekiştirmesi ve kullanıcı deneyimini daha da ileriye taşıması bekleniyor. Bu yeni kulaklıklar, açık uçlu tasarımlarıyla belirli bir kitleye hitap ediyor, aynı zamanda müzikseverlerin ve teknoloji tutkunlarının beklentilerini yüksek tutuyor. Bu sonbaharda piyasaya sürülecek olan yeni nesil AirPods, daha önce AirPods Pro’ya gelmiş olan bazı özellikleri de bünyesinde barındıracak. Bunların en önemlilerinden biri de USB-C bağlantısı olacak.