ManşetlerTeknoloji

Apple, gürültü engelleme ve gelişmiş ses kalitesiyle AirPods 4’ü tanıttı

airpods 4

Apple, en yeni kablosuz kulaklık modeli AirPods 4’ü tanıttı. Şirket, bu modelin yeni ve rafine edilmiş tasarımı sayesinde şimdiye kadarki en konforlu AirPods olduğunu iddia ediyor. AirPods 4, açık tasarımı korurken ses kalitesinde “büyük bir iyileşme” sunuyor ve kişiselleştirilmiş uzamsal ses desteği sağlıyor. Bu, kullanıcıların ses deneyimini ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine olanak tanıyan önemli bir özellik.

AirPods 4, iki farklı modelle satışa sunulacak. Standart versiyonun yanı sıra, Aktif Gürültü Engelleme (ANC) özelliğine sahip daha yüksek bir versiyon da piyasaya çıkacak. Bu, standart AirPods serisi için bir ilk. ANC modelinde ayrıca, çevredeki sesleri duymanıza yardımcı olan Şeffaf Mod ve çevresel gürültüyü azaltan Uyarlamalı Ses özellikleri bulunuyor. Buna ek olarak, Konuşma Farkındalığı adlı yeni bir özellik, kullanıcı gerçek hayatta biriyle konuşurken sesi otomatik olarak azaltarak konuşmayı daha rahat hale getiriyor.

Apple her iki modele de daha önce yalnızca Pro serisinde bulunan bir özellik olan güç sensörünü ekledi. Bu sensör, kulaklığın sapını sıkarak müzik çalma/durdurma gibi işlemleri yapmanıza olanak tanıyor. Yeni AirPods kasası, önceki modellere göre yüzde 10 daha küçük olacak ve USB-C şarj desteği sunacak, ancak şarj kablosu kutuya dahil edilmeyecek. ANC modelinin kasasında ayrıca Bul özelliğiyle uyumlu bir hoparlör ve kablosuz şarj desteği bulunacak; bu destek Apple Watch şarj cihazlarını da kapsıyor.

airpods 4

Yeni AirPods 4, iOS 18 ile Siri etkileşimlerine de sahip olacak

Apple, iOS 18’in piyasaya sürülmesiyle birlikte AirPods modellerine, Pro serisi dahil olmak üzere, yeni Siri etkileşimleri getiriyor. Bu özellik, kullanıcıların Siri’nin sorularına kafa sallayarak evet ya da hayır şeklinde yanıt vermesine olanak tanıyor. Bu yenilik ilk olarak Apple’ın geliştirici konferansı WWDC’de duyurulmuştu.

AirPods serisinin en son güncellemesi, 2021 yılında üçüncü nesil AirPods’un tanıtımıyla yapılmıştı. Bu model, AirPods Pro’nun kısa ve şişkin tasarımını benimsemiş ancak aktif gürültü engelleme ve kulak içi uyumu özelliklerini içermemişti. Ancak, bu model satış açısından büyük bir başarı yakalayamamıştı. Apple, ikinci nesil AirPods’u ürün serisinde tutmaya devam etmişti.

airpods 4

Apple, AirPods serisine son büyük güncellemesini Eylül 2023’te, Pro serisinin ikinci nesil versiyonuna USB-C şarj kutusu ve kayıpsız ses desteği ekleyerek yapmıştı. Bu özellik, özellikle Vision Pro ile eşleştirildiğinde aktif hale geliyordu.

AirPods 4 modelleri için ön sipariş süreci 20 Eylül’de başlayacak. Kulaklık 27 Eylül’de kullanıcılarla buluşacak. Standart model için 5799 TL, aktif gürültü engelleme özellikli model içinse 7999 TL ödemek gerekecek.