Teknoloji

Yeni AirPods’lar onarım kolaylığında ilerleme kaydetmiyor

airpods 4

Apple, geçen ay AirPods 4 ve USB-C bağlantılı AirPods Max’i tanıtmıştı. iFixit ekibi ise bu yeni cihazları parçalarına ayırarak inceledi. Sonuç olarak, yeni AirPods modelleri onarım kolaylığı açısından önemli bir ilerleme kaydetmiyor. Küçük boyutlu AirPods 4’ün üst kısmını açmak için özel bir aparat kullanılması gerekiyor. Bu aparat, cihazı sabit tutarken, ısı tabancası yardımıyla yapışkanlar gevşetiliyor.

Bu işlemin ardından, hoparlör ve pil bileşenleYeni AirPods’lar Onarım Kolaylığında İlerleme Kaydetmiyorri yoğun bir yapıştırıcı tabakasıyla kaplanmış olarak karşımıza çıkıyor. AirPods 4’ün sap kısmını açmak ise daha zor ve sapın kesilmesi için bir bıçak kullanılması gerekiyor. AirPods 4 ile aktif gürültü engelleme (ANC) özelliğine sahip AirPods 4 arasındaki tek fark ise daha büyük iç mikrofon olarak göze çarpıyor.

Şarj kutusunu açmak da oldukça zahmetli. İç bileşenlere ulaşmak için yoğun bir ısı ve kuvvetli bir kaldırma işlemi gerekiyor. Şarj kutusunun içindeki 345 mAh pil de çıkarılması zor bir yapıya sahip çünkü çekme tırnaklarıyla birlikte gelmiyor. Bu unsurlar nedeniyle, iFixit ekibi AirPods 4 için geçici onarılabilirlik puanı olarak 10 üzerinden 0 verdi.

Yeni AirPods Max’in onarımı AirPods 4 modellerine kıyasla daha kolay

USB-C bağlantılı yeni AirPods Max’in onarımı ise biraz daha kolay. Ancak yine de pek çok bileşenin dikkatli bir şekilde ısıtılması ve yerinden çıkarılması gerekiyor. İç bileşenlere ulaşıldığında, birinci nesil AirPods Max ile neredeyse aynı oldukları görülüyor; tek fark ise daha fazla yapıştırıcı kullanılmış olması ve Lightning portu yerine USB-C şarj girişinin bulunması.

USB-C bağlantılı AirPods Max, iFixit’ten geçici olarak 10 üzerinden 6 onarılabilirlik puanı aldı.