Mobil oyunların hitap ettiği kitle oldukça geniş. Akıllı cihazlar 7’den 77’ye geniş bir yaş yelpazesinde kullanıldığı için, bazı oyunlar hem küçüklere hem de büyüklere hitap edebiliyor. Bu kucaklamayı gerçekleştirebilen oyunların “hit” etiketini kazanması da pek zor olmuyor. Agar.io’da son dönemin “hit” etiketini taşıyan oyunları arasında yer alıyor.
Öncelikli olarak Agar.io’nun çevrim içi ortamda oynanan bir oyun olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani internet bağlantısı olmadan Agar.io’yu oynamak mümkün değil. Ancak oyunun çok fazla veri tüketmediğini de söylemekte fayda var. Agar.io başlatıldığı zaman açılan ekranda oyunculardan bir rumuz belirlemeleri isteniyor. Rumuzun yazılmasının ardından “bağlan” ikonuna dokunulduğu zaman macera başlıyor. Agar.io’nun oldukça basit bir mantığı var. Oyuncular rumuzlarının yazılı olduğu renkli yuvarlak cisimleri kontrol ediyor. Kareli defter formatındaki fonun üstünde bulunan küçük noktaların toplanması hem puan kazandırıyor hem de yuvarlak cismin büyütülmesini sağlıyor. Ancak bu toplama işlemi zannedildiği kadar kolay biçimde gerçekleşmiyor.
Agar.io’nun temel kuralını “Büyük balık küçük balığı yutar.” şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır. Diğer çevrim içi oyuncular tarafından kontrol edilen büyük yuvarlaklar, daha da büyümek için bizim kontrol ettiğimiz yuvarlağı içine çekebiliyor. Böylelikle Agar.io, kaçanın ve kovalayanın belli olmadığı ilginç bir heyecan fırtınasına dönüşüyor.
Agar.io’da amaç yuvarlağı mümkün olduğunca büyüterek ekranın sağ üst kısmındaki ikona dokununca ortaya çıkan sıralamada ilk beşe girmek. Ancak yuvarlağı büyütmek, tahmin edildiği kadar kolay olmuyor. Sadece küçük noktaları toplayarak tatminkâr bir büyüklüğe erişmek epey zaman alıyor. Dolayısıyla belli bir andan sonra diğer oyunculara ait yuvarlakları yakalayıp yutmak gerekiyor.
Ancak büyümek de tüm sorunları çözmeye yetmiyor. Yuvarlak büyüdükçe hızı da azalıyor. Bu sorunun üstesinden gelmek için ekranın sağ alt kısmında bulunan bölünme ikonuna dokunuluyor. Bu ikon, yuvarlağın birkaç parçaya ayrılmasını ve daha hızlı hareket etmesini sağlıyor. Sağ alt köşede yer alan diğer ikon ise yuvarlak cismin, bazı küçük parçaları atıp hız kazanmasını mümkün kılıyor. Agar.io amaçsız bir oyun izlenimi verse de, oynayanları kendisine bağlama konusunda pek sıkıntı çekmiyor. Çevrim içi ortamda oynanması nedeniyle Agar.io kimileri için bir mesaj panosuna da dönüşebiliyor. Agar.io’yu iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.