Bir zamanların meşhur terimlerinden olan “photoshop’lama” artık demode oldu. İnsanlar çektikleri fotoğrafları, selfie’leri bilgisayar görüşü, otomatik öğrenme veya yapay zekâ gibi teknolojileri kullanarak düzenliyor.
Snapchat’ten Meitu’ya, birçok uygulama bu teknolojileri kullanıyor, böylelikle cihazın kamerasının gördüğünü gerçek zamanlı olarak ayarlayabiliyor. Örneğin Snapchat’in lensleri sizi bir palyaço gibi gösterebiliyor. Meitu ise portre fotoğraflarınızı anında daha da güzelleştirebiliyor. Selfie fotoğrafların dört bir yanı sardığı bir ortamda, Photoshop’un üreticisi Adobe’nin de bu teknolojilerden yararlanmak istemesi çok da mantıksız sayılmaz.
Adobe’nin bir uzantısı olan Sensei, yapay zekâ ve otomatik öğrenme gibi teknolojilerle uğraşıyor ve üzerinde çalıştığı bazı yeni teknolojilerle ilgili bir tanıtım videosu yayınladı. Tüm bunlar selfie fotoğrafları iyileştirmeye odaklanıyor gibi görünüyor. Adobe, bu yeni özelliklerin uygulamalarında ne zaman yer almaya başlayacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Videoda sadece Adobe’nin, Adobe Sensei’nin gücüyle, selfie fotoğrafçılığı için geleceğin neler barındırdığının keşfine çıktığı şeklinde bir ibareye yer veriliyor.
Videoda bir adam selfie çekiyor, daha sonra fotoğrafın çekildiği perspektifi ayarlayan sanal alan derinliği gibi araçlarla onu dikkate değer biçimde farklılaştırıyor. Ayrıca videoda bir görüntünün stilini kopyalama ve onu bir selfie’ye veya başka bir görüntüye aktarma yeteneği de gösteriliyor. Adobe bu özelliklerin yapay zekâ ve derin öğrenme gibi teknolojileri birleştirdiğini söylüyor.
Üstelik tüm bunlar akıllı telefonunuzda gerçekleştiriliyor. Efekt düzenleme, otomatik fotoğraf maskeleme veya fotoğraf stili transfer teknolojisi gibi özelliklerin hepsi akıllı telefonda kullanılıyor. Adobe, normal bir selfie fotoğrafı memnun edici bir alan derinliği efektine sahip olan, olduğundan çok daha güzel görünen ve hatta bir başka portre fotoğrafın stilini taklit eden bir fotoğrafa dönüştürebileceğini söylüyor.