Adobe’nin sosyal ağı Behance, Polygon kripto para birimi platformu için destek ekleyerek, kullanıcıların Polygon tabanlı takas edilemeyen jetonları veya NFT’leri daha kolay sergilemesine olanak tanımaya başladı.
Şirket, Behance’in geçen yılın sonlarında desteklemeye başladığı NFT’leri oluşturmak amacıyla sanatçılar için çevreye daha duyarlı bir yol olarak Polygon entegrasyonunu lanse ediyor. Her ne kadar bu çevre dostu olma durumu tartışılabilir olsa da bu, Adobe’nin kriptoya yönelik devam eden genişlemesinin ve olası olumsuz etkilerinden endişe duyan sanatçıları yatıştırma girişiminin bir parçasıdır.
Polygon, popüler Ethereum blok zincirinin üzerinde çalışıyor ve bireysel kripto işlemleri için daha küçük bir enerji tüketimi sergilemesiyle bilinir. Ayrıca Ethereum ile ilişkili büyük işlem maliyetlerinden de kaçınır. Öte yandan, Poligon’un popülerleştirilmesi, daha verimli bir doğrulama sistemi kullanmaya başlaması gereken ancak henüz bunu yapmamış olan enerjiye aç Ethereum sistemine daha fazla toplam trafik eklemeye devam ediyor.
Polygon entegrasyonu sayesinde sanatçılar NFT’lerini Polygon ile popüler OpenSea pazarında sergileyebilir, bunlarla ilişkili resmi Behance’te görüntüleyebilir ve görüntüleyenleri satın alabilecekleri OpenSea’ye yönlendirebilirler.
Adobe, NFT desteğini eklemeye 2021’in sonlarında, Photoshop’ta içerik oluşturucu ilişkilendirme ayrıntılarını bir NFT görüntüsüyle bağlayan Content Credentials adlı bir programla birlikte başladı. Şirketin kripto para varlıklarına olan ilgisi, görüntüleri onları kimin oluşturduğu ve düzenlenip düzenlenmediğiyle ilgili ayrıntılarla eşleştiren İçerik Doğruluğu Girişimi adlı daha önceki bir programla kesişiyor. Blok zinciri olmayan o sistemin aksine, NFT’ler oldukça çekişmeli bir alan ve en şiddetli eleştirilerin bazıları onların çevresel maliyetlerine odaklanıyor. Adobe’nin son hamlesi muhtemelen bu endişeleri yatıştırmayacak olsa da, şirketin en azından bunlardan haberdar olduğunu ve karşılık vermeye çalıştığını anlayabiliriz.