Teknoloji

Adobe Flash Professional’ı Animate CC olarak yeniledi

adobe-animate-cc-090216-1

Adobe Flash Professional markasını yenileme yolundaki sözünü takip ederek Flash’ı “Animate CC” hâline dönüştürmeyi sürdürüyor. Böylelikle animasyon aracının günümüzün animatörleri, tasarımcıları ve geliştiricileri tarafından tercih edilebilecek modern bir araç olduğu yönündeki mesaj daha iyi şekilde veriliyor.

Adobe bu ilk Animate sürümünü basit bir boya çekme hareketinden öte, en büyük sürümlerden biri olarak nitelendiriyor. Şirket Creative Cloud kütüphane desteği, Adobe Stock entegrasyonu, genişletilmiş Typekit ve SVG desteği gibi bazı yeni özelliklerin üstünde duruyor.

Yeni özelliklerin tüm listesine buradan erişebilirsiniz, ancak bu listenin özetini verecek olursak, Adobe en sonunda bu uygulamayı Creative Cloud’a bağlıyor.

Animate’in çıkışının yanı sıra, Adobe kod ile uğraşmaya gerek kalmadan web sitesi tasarlamaya izin veren Muse CC aracını da ekrana duyarlı tasarım desteğiyle yeniliyor. Böylelikle Muse ile herhangi boyuttaki bir cihazda güzel görünecek web siteleri tasarlamak mümkün olacak.

Flash bir zamanların zengin ve interaktif etkileşimlerini web üzerinden sunmanın bir numaralı yoluydu. Ancak şimdi bu teknoloji HTML5 teknolojisine karşı bayrağı çekti ve son nefeslerini veriyor. Neyse ki, Adobe gerçeği sonunda kabul etti ve bu durum Animate gibi sağlam bir aracın doğumuna vesile oldu.