Eğlence

Activision, Modern Warfare III ve Warzone’daki hile açığını düzeltti

activision

Activision, Modern Warfare III ve Call of Duty: Warzone’da “gerçek oyuncuların haksız yere yasaklanmasına yol açan bir güvenlik açığını kapattığını” duyurdu. Şirket, Ricochet anti-hile sistemini aşmak için kullanılan bir yöntem olduğunu ve bunun küçük bir oyuncu grubunu etkilediğini belirtti. Etkilenen tüm hesaplar yeniden aktif hale getirildi.

Ancak, hile satışı yapan Phantom Overlay mağazasının sahibi zebleer, durumun Activision’ın açıkladığından daha ciddi olduğunu iddia ediyor. X platformunda yaptığı detaylı açıklamada, Ricochet’in bir oyuncunun bilgisayarındaki belleği tararken, bilinen hile yazılımlarını bulmak için “Trigger Bot” ifadesine ait bir dizi karakteri taradığını ifade ediyor.

Bu sebeple, zebleer’e göre, oyun içinde “Nice Trigger Bot dude!” gibi bir mesajın arkadaşlık isteğiyle gönderilmesi ya da sohbet bölümünde paylaşılması, bu ifadenin oyuncunun belleğinde yer almasına ve Ricochet tarafından taranıp oyuncunun hile kullanıyor gibi algılanmasına yol açabiliyordu.

Activision, sadece “küçük bir grup oyuncunun” etkilendiğini belirtse de zebleer, bu açığın birkaç bin Call of Duty oyuncusunun yasaklanmasına neden olduğunu iddia ediyor. Zebleer, ünlü Call of Duty yayıncısı BobbyPoff’un da bu hile yüzünden yasaklandığını belirtiyor. BobbyPoff’un hesabı 3 Ekim’den bu yana yasaklıydı ancak dün itibarıyla yeniden aktif hale getirildi. Olayın ardından, BobbyPoff’un hile yapıp yapmadığına dair birçok spekülasyon ortaya çıkarken, yayıncı masum olduğunu savunmaya devam etti.

Activision detayları paylaşmadı

Bununla birlikte, Call of Duty Güncellemeleri hesabı, Ricochet ekibinin yakında bir blog yazısı yayımlayacağını duyurdu ancak bu yazının bu hileyle ilgili olup olmayacağı henüz netleşmedi. Activision’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmiş değil.