Teknoloji

Acer, Intel Core Ultra işlemcilerle güçlendirilmiş yeni Swift Copilot+ dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

acer

Acer, yeni Intel Core Ultra işlemcilerle desteklenen Swift 14 AI ve Swift 16 AI Copilot+ modellerini duyurdu. Şık tasarımlı bu dizüstü bilgisayarlar, güçlü yapay zeka iş yüklerini karşılayacak şekilde saniyede 48 trilyon işlem kapasitesine sahip NPU (Nöral İşlem Birimi) ile donatıldı.

Acer Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin, yeni Swift Copilot+ bilgisayarlarının kullanıcıların hayatlarını daha organize etmelerine ve üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olacağını belirtti. Intel Başkan Yardımcısı Michelle Johnston Holthaus ise, yeni işlemcilerin üstün performans, uzun pil ömrü ve güvenlik özellikleri sunduğunu vurguladı. İki şirket arasındaki işbirliği, kullanıcıların gereksinimlerini karşılayan güçlü bir donanım ve yapay zeka performansı vadediyor.

Swift 14 AI ve Swift 16 AI modelleri, Intel Core Ultra işlemciler ve Intel Arc grafiklerle yapay zeka iş yüklerini hızlandırıyor. Bu modeller, üretken yapay zeka görevlerini hızlıca gerçekleştirebiliyor ve P-çekirdekleri sayesinde enerji verimliliği sağlıyor. Ayrıca, donanım ve yazılım düzeyinde yerleşik güvenlik özellikleriyle kullanıcıların dijital verileri koruma altına alınıyor. Microsoft Pluton güvenlik işlemcisi ve Acer User Sensing teknolojisi ile biyometrik güvenlik ön planda tutuluyor.

acer

Yeni Swift modelleri, ince ve hafif tasarımlarıyla dikkat çekerken, 90 Hz yenileme hızı ve HDR TrueBlack 500 sertifikalı OLED ekranlarıyla da mükemmel görüntü kalitesi sunuyor. 14 inç 3K veya 2K çözünürlüklü ekran seçenekleri sunan Swift 14 AI, ayrıca 16 inç 3K OLED panel seçeneğiyle gelen Swift 16 AI serisiyle birlikte yüksek renk doğruluğu sağlıyor.

acer

Acer Swift 14 AI ve Swift 16 AI için ne kadar ödemek gerekiyor?

Acer’ın çevre dostu üretim yaklaşımıyla üretilen yeni Swift modelleri, geri dönüştürülmüş malzemelerle tasarlandı. Swift 14 AI, EMEA bölgesinde 1199 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak, Swift 16 AI ise aralık ayında 1299 avrodan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak.