ManşetlerTeknoloji

Acer, ilk avuç içi oyun bilgisayarı Nitro Blaze 7’yi tanıttı

acer nitro blaze 7

Acer, oyun dünyasında taşınabilirlik ve performansı bir araya getirmeyi vadeden ilk avuç içi oyun bilgisayarı Acer Nitro Blaze 7 (GN771) modelini kullanıcılarla buluşturdu. Şirket, bu yeni cihazla kompakt yapıyı ileri teknolojiyle birleştirerek oyunculara her an yanlarında taşıyabilecekleri bir oyun ve eğlence deneyimi sunuyor. Nitro Blaze 7, AMD Ryzen 7 8840HS işlemci ve Ryzen AI teknolojisi sayesinde geniş bir yelpazede oyun ve uygulamalarda yüksek performans ve hızlı tepki süreleri sağlıyor.

Acer Nitro Blaze 7, sadece 7 inç boyutunda bir ekrana sahip olmasına rağmen oyun deneyiminden ödün vermiyor. Cihaz, AMD FreeSync Premium teknolojisi ve 144 Hz yenileme hızı sunan Full HD IPS ekranı ile oyunseverlerin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Üstelik bu özellikler, cihazın taşınabilirliği ile birleştiğinde, oyun oynama deneyimini her an her yerde mümkün kılıyor. Cihaz, Windows 11 işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve Acer Game Space uygulaması ile birden fazla platformdan oyun ekleme imkanı sunuyor.

Acer’ın bu yeni avuç içi oyun bilgisayarı, yapay zeka destekli işlem gücü ve taşınabilirliği ile dikkat çekiyor. AMD Ryzen 7 8840HS işlemci ve 39 AI TOPS yapay zeka işlem gücü sayesinde, cihaz, oyun sırasında gecikmesiz grafik işleme sunarken yüksek verimlilik sağlıyor. AMD Radeon 780M grafik birimi ve Radeon Super Resolution ile donatılmış olan Nitro Blaze 7, oyunseverlere ultra akıcı bir oyun deneyimi vadediyor.

7 inç büyüklüğündeki Full HD dokunmatik ekran, 144 Hz yenileme hızı ve AMD FreeSync Premium teknolojisi ile ekran yırtılmalarını ortadan kaldırarak oyuncuların keyifli bir oyun deneyimi yaşamasına olanak tanıyor. Yüzde 100 sRGB renk kapsama oranı ise görsellerdeki renklerin canlı ve gerçeğe yakın olmasını sağlıyor. Üstelik, 2 TB’a kadar SSD depolama kapasitesi ve 16 GB LPDDR5x bellek ile oyun, medya ve diğer dosyalar için geniş bir alan sunuyor.

acer nitro blaze 7

Acer Nitro Blaze 7, PC Game Pass erişimiyle geliyor

Cihazın oyun kütüphanesi, Acer Game Space ile kolayca yönetilebiliyor ve oyuncular, diledikleri platformlardaki oyunlara tek bir yerden erişebiliyor. Nitro Blaze 7, PC Game Pass ile birlikte geliyor ve oyunculara üç aylık bir süre boyunca yüzlerce yüksek kaliteli PC oyununa erişim imkanı tanıyor.

Nitro Blaze 7’nin dokunmatik arayüzü, sezgisel kontrol imkanı sunarak oyun içi hareketleri daha doğal hale getiriyor. Cihazın Wi-Fi 6E desteği, yüksek hızlı internet bağlantısını mümkün kılarken, USB4 (Type-C) portu ve MicroSD kart okuyucu gibi çeşitli bağlantı seçenekleri ile kullanıcılar hem hızlı şarj hem de depolama genişletme imkanı buluyor.