Acer’ın MWC 2016’da duyurusunu yaptığı yeni modellerden bir tanesi ve belki de en ilgi çekici olanı Liquid Jade 2 oldu. Temelde Jade Primo olan bu cihazda Windows yerina Android işletim sistemi çalışıyor.
Plastikten yapılmış bir telefon olan Acer Liquid Jade 2’nin yuvarlatılmış köşeleri bu telefonun görüntüsünü bir hayli yumuşatıyor, daha kullanıcı dostu hâle getiriyor. Arkası da kavisli şekilde tasarlanmış ve tıpkı ZenFone 2’nin fırçalanmış arka yüzeyine benzer bir arka yüzeyle sunuluyor. Telefon bu tasarımı sayesinde rahat bir tutuş ve kullanım sunuyor.
Liquid Jae 2’de 5.5 inç, AMOLED ekran yer alıyor. Bu ekranın 1920 x 1080 piksel çözünürlüğü var ve 401 ppi gibi bir piksel yoğunluğu sunuyor. Orta üst segment Android telefonu için bu çözünürlük fazlasıyla yeterli. Ekranın parlaklığı ve renk doygunluğu da tatmin edici seviyede. Bu arada Acer telefonun NTSC renk gamının yüzde 100’ünü desteklediğinin de altını çizmeyi ihmal etmiyor.
Acer, Liquid Jade 2’de Snapdragon 808 yongasetin yeterli olacağını düşünmüş ki, gerçekten de bu düşüncesinde yanlış değil gib görünüyor. Qualcomm’un geçen yıl çıkan ve Snapdragon 810’un bir kademe altındaki yongaseti bu telefonda gayet iyi işliyor gibi görünüyor. Telefonda 3 GB RAM bulunuyor. Bu arada bir başka önemli ayrıntı da 32 GB’lık yerel depolama alanını yanında sunulan 1 TB kapasiteli bulut depolama alanı. Acer, yerel ve bulut depolama alanlarını birlikte “hibrit” çözüm olarak nitelendiriyor ve bu iki alanı kesintisiz deneyim yaşatacak şekilde sunuyor. Liquid Jade 2 kullanıcıları bulut depolama alanlarındaki dosyalara da sanki telefonlarındaymış gibi erişebilecekler.
Acer’ın telefonlarında ses deneyimine de ayrı bir önem verilir, Liquid Jade 2’de de durum değişmiyor. DTS Headphone:X teknolojisini kullanan Jade 2’de bunun yanı sıra DTS Play-Fi teknolojisini de görüyoruz. İlk teknoloji sayesinde sesin orijinal kayıt ortamının üç boyutlu simülasyonu yapılıyor. Diğeriyse müziği herhangi bir Play-Fi destekli hoparlörde dinlemeye imkan tanıyor.
5.5 inç ekranlı olması nedeniyle geniş bir yüzeye sahip olan Liquid Jade 2’de 3000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu yüksek kapasiteli pilin Liquid Jade 2’ye 1-2 gün arasında yetecek bir çalışma ömrü sunacağını tahmin ediyoruz.
Android 6.0 Marshmallow’un yüklü geldiği telefonda Acer kullanıcı arayüzüne pek müdahale etmemiş, genel olarak saf Google Android deneyiminin sunulduğunu görüyoruz. Çeşitli Acer uygulamalarıyla kullanıcı deneyimi desteklenmeye çalışılıyor. Bu arada önemli bir Acer eklentisi olarak ana ekranda en sol tarafta yer alan özel panel gösterilebilir. Bu panelden dünyada ve sosyal medyada olup bitenlere, favori web sitelerine hızlı şekilde ulaşmak mümkün. Burası Acer Liquid Jade 2 kullanıcıları için yakın çevrelerine ve dünyaya açılan bir portal işlevi görecektir.
Bir de Liquid Jade 2 ile birlikte sunulan kılıfa değinelim. Sert ve desenli bir yüzeye sahip olan bu kılıfın kapağında ince uzun bir pencere yer alıyor. Kapak kapatıldığında bu pencere üzerinden çeşitli pencere bileşenlerini kullanmak, kapağı kaldırmadan Liquid Jade 2’nin çeşitli işlevlerinden yararlanmak mümkün oluyor. Saat, tarih, hava durumu gibi bilgiler, ses kaydı, fotoğraf çekimi gibi işleri bu kapak penceresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Acer Liquid Jade 2’nin kamera tarafında da güçlü bir telefon gibi göründüğünü söyleyebiliriz. Arkada 21 megapiksel, 4K video kayıt özellikli kamera var. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera görüyoruz. Kamera performansını test etmek mümkün olmadı, ancak parasının karşılığını veren bir kamera deneyiminin sunulduğunu tahmin ediyoruz.
Tasarımı, teknik özellikleri, kılıf aksesuarı, Android 6.0 Marshmallow’un arayüzüne kısıtlı müdahale edilmesiyle Acer Liquid Jade 2 epey hoş görünen bir akıllı telefon. Orta üst segmentte Samsung, Sony gibi şirketlerin sunduklarıyla rahatlıkla rekabet edebilecek seviyede.