Ulaşım

2025 Ford Mustang Mach-E daha sportif ve daha uygun fiyatlı olacak

2025 ford mustang mach-e

Ford, amiral gemisi elektrikli aracı olan Mustang Mach-E’yi yeniliyor ve daha uygun bir fiyat etiketiyle satışa sunarak ABD’nin en çok satan ikinci elektrikli aracı konumunu korumaya çalışıyor. İşte 2025 Ford Mustang Mach-E modelinin detayları.

2024 modeline kıyasla bu yılki Mach-E’nin menzilinde bir artış yapılmadı, ancak görünüşe göre bu bir gereklilik değil. Geliştirilmiş tasarımı ve yeni teknolojik donanımlarıyla yenilenen Mach-E, alıcılar arasında uzun yıllar popüler kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

2025 Mustang Mach-E’nin en dikkat çekici yeniliklerinden biri, standart olarak sunulan ısı pompası. Ford’un F-150 Lightning modelinde de bulunan bu teknoloji, özellikle kış aylarında bataryaların optimum sıcaklıkta kalmasını sağlayarak şarj süresini, menzili ve genel performansı iyileştiriyor. Otomotiv sektörü, bu tür pompa sistemlerinin faydalarını fark etmeye başladığından, giderek daha fazla elektrikli araçta bu teknoloji standart hale geliyor.

Ford, Mach-E’nin dış tasarımını da daha sportif hale getiren yeniliklerle güncelledi. Yeni Sport Appearance Paketi, markanın en çok satan elektrikli aracı olan GT versiyonundan stil detaylarını taşıyor. Bu paket, yeni bir ön fasya, ön ızgara koruması ve kırmızıya boyanmış Brembo markalı fren kaliperleri içeriyor. Ayrıca 19 inçlik siyah parlak jantlar, siyah kapı çıtaları ve tekerlek kenar kaplamaları da tasarıma eklenmiş durumda.

İç mekanda ise kırmızı detaylı dikişler ve spor pedallar sportifliği artıran unsurlar arasında. Ford, Premium modellerde standart olarak havalandırmalı ön koltukları eklerken, konsol alanını genişletmek adına ortada yer alan vites düğmesini direksiyon sütununa monte edilen bir vites kolu ile değiştirdi.

2025 Mustang Mach-E ile Ford’un gelişmiş sürüş destek sistemi olan BlueCruise’un en yeni versiyonu (1.5) da tanıtılıyor. Bu yeni versiyon, Otomatik Şerit Değiştirme özelliğini içeriyor ve Ford’a göre bu sistem, şirketin iç testlerine göre ortalama bir sürüşte şerit değişimlerinin yüzde 45’ini otomatikleştiriyor. Araç, sürücü müdahalesi olmadan, öndeki araç belirlenen hızdan daha yavaşsa veya arkanızdan gelen bir araç çok yakınsa şerit değiştirebilecek.

BlueCruise, 2025 Mustang Mach-E’de aylık veya yıllık abonelikle kullanılabilecek.

2025 Ford Mustang Mach-E için ne kadar ödemek gerekiyor?

F

Yeni Mustang Mach-E’nin belki de en dikkat çekici özelliği, uygun fiyatı. Teşvikler ve vergi indirimleri hariç 36 bin 495 dolarlık başlangıç fiyatıyla, ABD’nin en çok satan elektrikli aracı Tesla Model Y’den daha uygun bir fiyat sunuyor. Tesla Model Y’nin başlangıç fiyatı 44 bin 490 dolar iken, Ford’un bu fiyat politikası sayesinde Mustang Mach-E’nin sıralamadaki yerini koruması, hatta daha da yukarılara tırmanması muhtemel.